waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Volleybalsters verslaan na Duitsland en gastland Japan ook Kameroen!

Oranje is na drie keer winst nu al verzekerd van de tweede ronde op het WK Volleybal , die in Nagoya wordt gespeeld.

Morgen heeft Nederland een rustdag, op woensdag en donderdag vervolgt het team het toernooi tegen respectievelijk Argentinië en Mexico.

Nederland – Duitsland 3-1 (22-25, 25-21, 25-22, 32-20)

Bondscoach Jamie Morrison koos in zijn eerste WK-wedstrijd als hoofdcoach voor de volgende basisopstelling: Laura Dijkema (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs (passer/lopers), Yvon Beliën en Nicole Koolhaas (middens) en Kirsten Knip (libero). Duitsland, met Saskia van Hintum als assistent-coach, startte met: Denise Hanke, Louisa Lippmann, Maren Fromm en Jennifer Geerties, Ivana Vanjak en Lisa Gründing en Lenka Dürr.

Nederland had in het begin van de wedstrijd moeite met het onbevangen spelende Duitsland. In de massale Yokohama Arena (capaciteit 12.000 toeschouwers) keek Oranje aan het einde van de set tegen een flinke achterstand aan: 15-19. Dankzij twee geweldige killblocks van Beliën kwam Nederland terug tot 19-19 en direct daarna zelfs op voorsprong: 20-19. In de slordige slotfase gaf het team van Morrison de setwinst echter uit handen. Na een serie foutjes profiteerde Duitsland dankbaar: 22-25.

Een 0-1 achterstand was niet waar Nederland op gerekend had in haar eerste WK-wedstrijd. Om puntverlies te voorkomen zou Oranje geen set meer mogen verliezen. Vanaf set twee ging het beter draaien bij de volleybaldames. Mede dankzij de sterke Sloetjes kwam Nederland op 16-10, waarmee het definitieve verschil gemaakt leek. Niets was minder waar want Duitsland kwam op de service van Lippmann op 16-16 weer langszij. In de slotfase van de tweede doorgang was Oranje echter wel weer bij de les. Met de ingevallen Britt Bongaerts en Celeste Plak, en een sterke Buijs, won Nederland de tweede set met 25-21.

Oranje stootte door en had ook in de derde set het spel onder controle. De ingevallen Juliet Lohuis bracht haar team naar een 22-18 voorsprong en toen Plak daarna met een ace 23-18 scoorde zag het er goed uit voor Nederland. Duitsland kwam nog gevaarlijk dichtbij (24-22) maar dankzij de ijzersterke Sloetjes wonnen de volleybaldames ‘gewoon’ de set: 25-22.

In de vierde set verviel Nederland weer in oude fouten. Het spel was moeizaam en Duitsland werd zomaar een 13-19 voorsprong gegund. Een vijfsetter leek in de maak, maar dat lieten de volleybalsters niet gebeuren. Met Myrthe Schoot in de ploeg voor Knip en ook Lohuis en Plak in het veld sloop Oranje punt voor punt dichterbij. Op 21-24 had Duitsland meerdere kansen om de set af te maken, maar het team van coach Felix Koslowski slaagde daar niet in.

In de bloedstollende fase die volgde gaven Nederland en Duitsland elkaar geen duimbreed toe. Met Sloetjes in de hoofdrol was het toch Oranje dat de zege opeiste: 32-30.

Bron: www.volleybal.nl

Nederland – Japan 3-2 (27-25, 16-25, 28-26, 19-25, 15-13)

Bondscoach Jamie Morrison had ten opzichte van zaterdag geen wijzigingen aangebracht in zijn basisopstelling en startte opnieuw met: Laura Dijkema (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs (passer/lopers), Yvon Beliën en Nicole Koolhaas (middens) en Kirsten Knip (libero).

Oranje had aan het begin van de eerste set veel moeite om de bal aan Japanse zijde op de vloer te krijgen. Japan stond geweldig te verdedigen en haalde, toegejuicht door het thuispubliek, nagenoeg iedere bal van de grond. Bij een tussenstand van 10-16 bij de tweede technische time-out zag het er niet florissant uit voor Nederland. Met Celeste Plak en Britt Bongaerts als dubbele wissel in het veld sloop Nederland langzaam dichterbij. Op de service van de ingevallen Marrit Jasper kwam Oranje tot 19-21. Hierna waren het aanvoerder Balkestein-Grothues en Beliën die hun team op sleeptouw namen. Beide speelsters scoorden drie punten op rij en zo haalde Nederland in extremis toch nog de set binnen: 27-25. Net als zaterdag tegen Duitsland in de vierde set wist de equipe van Morrison een grote achterstand goed te maken.

De tweede set was een doorgang om snel te vergeten voor Oranje. Nederland werd bij vlagen weggeserveerd, en ook de andere spelonderdelen liepen niet naar behoren. De volleybaldames zakten diep weg en keken bij 10-21 al tegen een enorme achterstand aan. Japan won de set met 16-25 en bracht zo de stand op 1-1. Bondscoach Jamie Morrison besloot het roer om te gooien en liet Britt Bongaerts en Juliet Lohuis beginnen aan de derde set ten koste van Dijkema en Koolhaas. Oranje ging beter spelen en kwam voor het eerst in drie sets vroeg aan de leiding: 15-12. Oranje had moeite om de voorsprong vast te houden en moest toestaan dat Japan op 23-24 een setpoint kreeg.

Net als zaterdag tegen Duitsland speelde Nederland haar beste spel tijdens de ‘big points’. Dankzij twee punten van de ingevallen Plak kwam Oranje aan de goede kant van de score en even later eiste Sloetjes met een succesvolle aanval de setwinst op: 28-26. In de vierde set had thuisland Japan constant het initiatief. Oranje probeerde voor de zoveelste keer een achterstand goed te maken (6-12) maar slaagde daar dit keer niet in. De achterstand van zes punten werd nog verkleind naar drie (16-19), maar dichterbij zou Nederland niet komen. Na een foutservice van Bongaerts ging de set met 19-25 naar Japan.

In de vijfde set schoot Nederland goed uit de startblokken: 7-5. Met Dijkema en Plak in het veld, en een uitblinkende Knip, breidde Oranje haar voorsprong gestaag uit, tot het op 14-9 de eerste matchpoints kreeg. Japan bleef vechten tot het einde en kwam zelfs nog terug tot 14-13. Toen vond Celeste Plak het genoeg en sloeg ze hard 15-13 binnen, waardoor ze haar team een bevrijdende 3-2 zege bezorgde.

Bron: www.volleybal.nl

Nederland – Kameroen 3-0 (25-16, 26-24, 25-18)

Bondscoach Jamie Morrison koos voor de wedstrijd tegen Kameroen voor de volgende basisopstelling: Laura Dijkema (spelverdeler), Celeste Plak (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs (passer/lopers), Juliet Lohuis en Nicole Koolhaas (middens) en Kirsten Knip (libero). Lonneke Sloetjes en Yvon Beliën bleven op de bank.

Oranje had in de eerste set weinig moeite met haar Afrikaanse tegenstander. Na aces van Plak en Balkestein-Grothues nam Nederland een 9-4 voorsprong en dankzij de sterk blokkerende Lohuis kwamen de volleybalsters even later op 18-11. In de slotfase, met Marrit Jasper in het veld voor Balkestein-Grothues, kwam de setwinst nooit meer in gevaar. Na enkele mooie punten van Plak won Oranje de set met 25-16.

Met Jasper in de basis voor aanvoerder Balkestein-Grothues begon Oranje aan de tweede set. Kameroen liet in deze set van zich gelden vanachter de servicelijn. Nederland werd vier keer verrast door een ace en bracht zichzelf zo onnodig in moeilijkheden. Tot 24-24 mocht Kameroen blijven hopen op setwinst, maar twee punten later was het toch Jasper die Nederland met een aanvallende score op 2-0 zette: 26-24.

In de derde set, waarin ook Tessa Polder speeltijd kreeg, kwam Oranje weer lekker in haar spel. Al snel werd een enorme voorsprong opgebouwd (16-9), en even later werd het matchpoint benut dankzij een foutservice van Kameroen: 25-18.

Bron: www.volleybal.nl

Link gekopieërd