waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Volleybaldames op EK tegen Hongarije, Kroatië, Azerbeidzjan, Roemenië en Estland

De Nederlandse volleybalsters spelen in de poulefase van het EK 2019 tegen Hongarije, Kroatië, Azerbeidzjan, Roemenië en Estland.

Dat is de uitkomst van de loting die vandaag, woensdagmiddag 23 januari, werd voltrokken in het Turkse Istanbul. Het EK Vrouwen vindt van 23 augustus t/m 8 september plaats in Turkije (Ankara), Polen (Lodz), Hongarije (Boedapest) en Slowakije (Bratislava). De volleybaldames spelen hun poulewedstrijden in het Hongaarse Boedapest.

Op het laatste EK, dat in 2017 plaatsvond in Azerbeidzjan, won Oranje in de halve finale met 3-2 van het gastland na een absolute thriller. In de poulefase van het EK 2019 treffen Nederland en Azerbeidzjan elkaar dus opnieuw.

Toernooiformule

Het EK 2019 is in vele opzichten bijzonder. Voor het eerst wordt het Europees Kampioenschap georganiseerd in vier landen, en voor het eerst nemen er maar liefst 24 landen deel.

De 24 deelnemende landen zijn verdeeld over 4 poules van 6. De top 4 van iedere poule plaatst zich voor de achtste finales. In alle vier organiserende landen wordt gespeeld t/m de achtste finales. De kwartfinales vinden plaats in Polen en Turkije en de halve finales, de wedstrijd om het brons en de finale in Turkije.

Indeling alle poules:

Bron: www.volleybal.nl

Link gekopieërd