waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Conversieproject Radiotherapiegroep: geen eenvoudige puzzel

Radiotherapiegroep

Zelfstandig bestralingsinstituut Radiotherapiegroep koos in 2019 voor het zorginformatiesysteem/EPD HiX van leverancier ChipSoft.

Specialisten van ilionx (voorheen ICTZ) begeleiden de conversie in het implementatietraject en houden de vinger aan de pols tijdens de verschillende fases in de uitvoering. Waarom kan het inschakelen van conversiespecialisten zo’n groot verschil maken? Boy Zwartjes, Klinisch informaticus/Coördinator ICT en Luud Menten, Domeinleider ICT bij Radiotherapiegroep en Paul Groot van ilionx (voorheen ICTZ) vertellen er meer over.

“Het overzetten van gegevens van het oude systeem naar het nieuwe EPD is veel werk. Ondersteuning door conversiespecialisten is echt van grote meerwaarde.”

Boy Zwartjes, Klinisch informaticus/Coördinator ICT bij Radiotherapiegroep

Tijd bleek schaars

Boy Zwartjes en Luud Menten ondervonden al vroeg in het project dat het verplaatsen van gegevens van de ene omgeving naar de andere geen eenvoudige opgave is. Professionele ondersteuning bij de conversie zou geen overbodige luxe zijn.” ilionx (voorheen ICTZ) werd benaderd en stapte bij aanleverronde 1.5 in.

Een kritische opdrachtnemer helpt

Boy en Luud zijn positief verrast door de gedegen aanpak van ilionx (voorheen ICTZ). Boy: “ilionx (voorheen ICTZ) denkt goed mee en begeleidt ons goed in het implementatietraject.” Luud beaamt dit: “ilionx (voorheen ICTZ) keek heel kritisch naar de vraagstelling en gaf een duidelijke indicatie van de benodigde werkzaamheden. Er werd zorgvuldig beoordeeld welke conversiespecialisten de juiste kennis en het juiste ‘gewicht’ aan boord hadden. Ik heb meerdere grote projecten gedaan in het verleden, maar niet eerder heb ik meegemaakt dat een partner zo kritisch keek naar de vraag en de eigen expertise. Bijsturen is daarom nauwelijks nodig: ilionx (voorheen ICTZ) weet heel goed wat er moet gebeuren.”

De juiste kennis voor de juiste vertaalslag

Paul (Sr. Migratie Consultant bij ilionx (voorheen ICTZ)) voert de regie binnen het conversieproject en stuurt zijn collega’s aan. Paul: “Met hun uitgebreide HiX-kennis kunnen onze conversiespecialisten gegevens omzetten van HiX naar een ander systeem en omgekeerd. Wij weten precies waar de conversie aan moet voldoen. Ook voor het omzetten van 4000 tabellen naar 20 tabellen hebben wij voldoende kennis en ervaring in huis.” Paul en zijn collega’s ontlasten Luud en zijn team enorm. Luud: “De communicatie is duidelijk en transparant. Paul leeft mee en anticipeert op de vragen die kunnen ontstaan. Wanneer ik vragen heb, dan heeft Paul hier al over nagedacht. Dat zorgt voor een prettige, positieve samenwerking.”

"Ik heb niet eerder meegemaakt dat een partner zo kritisch keek naar de vraag en de eigen expertise. Bijsturen is daarom nauwelijks nodig: ilionx (voorheen ICTZ) weet heel goed wat er moet gebeuren.”

Luud Menten, Domeinleider ICT bij Radiotherapiegroep

Check, check, dubbelcheck geeft resultaat

Een conversieproject bestaat standaard uit vier aanleverrondes waarin alles wat er gebouwd wordt technisch wordt beoordeeld door ChipSoft en getest wordt door de zorginstelling. Blijkt in de eerste aanleverronde bijvoorbeeld dat een BSN-nummer niet goed is overgezet, dan wordt dit in een tweede aanleverronde direct hersteld. Radiotherapiegroep bevindt zich nu halverwege het conversieproject; de komende maanden is het vooral ‘finetunen’. Paul: “Het grootste deel zit erop, maar we zijn nog niet klaar. De komende maanden zullen net zo intensief zijn als de voorgaande.” Volgens planning gaat de Radiotherapiegroep in mei 2020 live met HiX 6.2.

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder

Informatie inspireert! Wil je in contact komen met één van onze experts? Neem contact op via onderstaande button.

Ik wil meer weten over dit project
Link gekopieërd