waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Vastgoed beheren vanuit je broekzak: van MVP naar professionele oplossing voor Prop-AZ

Prop-AZ

Huren en verhuren van vastgoed leuk en makkelijk maken.

Dat is de ambitie van de Heerlense startup Prop-AZ, oftewel ‘property van A tot Z’. Het bedrijf doet dit door administratieve processen, zoals contractbeheer, te automatiseren. ilionx legde een stevige basis voor het vastgoedbeheersysteem met een app voor huurders.

Champions League in development en UX

“Het unieke van Prop-AZ is dat we de huurder en de vastgoedeigenaar betrekken bij de ontwikkeling van onze software”, vertelt Martijn van der Rijst, co-founder van Prop-AZ. “We bouwen een vastgoedbeheersysteem met meerdere apps voor eigenaren, huurders en beheerders. Hierdoor kunnen zij vastgoed beheren vanuit hun broekzak.” Omdat de groeiambities van Prop-AZ torenhoog zijn en hun eigen developmentcapaciteit niet ongelimiteerd is, zijn zij het gesprek aangegaan met ilionx omtrent outsourcing. Er was een MVP, maar er was meer nodig. Via Brightlands, een open innovatie community in Limburg waar ondernemers, onderzoekers en studenten samenwerken, kwam Prop-AZ in contact met ilionx. “We waren op zoek naar een Champions League speler in development, die zich niet te groot voelde om voor een startup aan de slag te gaan. Die vonden we in ilionx”, aldus Martijn.

Het doel van de app? “We wilden meer connectiviteit met de huurder organiseren en de woonsituatie van de huurder naar een hoger niveau tillen. Alles kan nu met één druk op de knop vanuit de app geregeld worden: het inzien van huurcontracten, betalingen en het oproepen van de loodgieter bij een lekkage. Zo zorgen we voor gebruikersgemak en kan de verhuurder alle zaken vanuit een centraal punt regelen”, legt Martijn uit.

“We waren op zoek naar een Champions League speler in development, die zich niet te groot voelde om voor een startup aan de slag te gaan. Die vonden we in ilionx.”

Martijn van der Rijst, co-founder van Prop-AZ

IDesign-methodiek maakte het al snel tastbaar

ilionx pakte het grondig aan. De eerste week van de samenwerking werden de koppen bij elkaar gestoken om van A tot Z te bespreken wat gedaan moest worden. ilionx werkte dit vervolgens uit in een projectplan. Martijn: “Dit was een accuraat plan met duidelijke mijlpalen en een harde datum van oplevering. Voor ons werd het hierdoor direct tastbaar.” Ook het clickable prototype dat al snel werd opgeleverd, maakte het concreet. Hij vervolgt: “Het UX-design was meteen al heel intuïtief en had de juiste look and feel. Daar was ik erg over te spreken.” De methodiek die voor het gehele project werd gebruikt, IDesign, richt zich op de ontwerp- en architectuurfase van softwareontwikkeling waarbij systeemontwerp en projectontwerp worden gecombineerd. Door de nieuwe technologie-onafhankelijke architectuur, ontstaat er een andere blik op de IT-systemen. Het voordeel van de methode is dat deze zo is opgezet dat je meer controle hebt over het halen van vereisten, het garanderen van een hoge kwaliteit, budget en tijd.

Copper-framework zorgt voor juiste koppelingen

ilionx heeft een framework ontwikkeld dat aansluit op de IDesign-methode en zorgt voor een basis waarop het vastgoedbeheersysteem en de huurdersapp kunnen draaien. Copper zorgt voor de juiste koppelingen, ongeacht het type platform dat gekozen wordt. Hierdoor kan Prop-AZ ook eenvoudig nieuwe systemen integreren. Een ander voordeel van Copper is dat het, dankzij continuous integration en continuous delivery, veel tijd bespaart. De integratielaag hoeft hierdoor immers niet meer zelf gebouwd te worden, wat resulteert in een enorme tijdswinst. Door het toepassen van Copper bespaarde ilionx twee tot drie maanden aan ontwikkelwerkzaamheden.

"Doordat de developers van ilionx heel gestructureerd bijhielden wat ze deden, zag je meteen wat de impact op de planning was. Dat is het fijne aan deze methode.”

Lizette Simons, Business Analyst bij Prop-AZ

Structuur en documentatie met XADM

De ilionx Application Development Method (XADM) is door ilionx gebouwd bovenop de IDesign-methodiek. Naast een methodiek voor architectuur en projectaanpak, biedt het de benodigde aanpak en structuur voor een project en partnership. Een gestructureerd documentatielandschap maakt de overdraagbaarheid eenvoudig en geeft developers de mogelijkheid om onderling te sparren over de gekozen oplossingsrichtingen. Business Analyst bij Prop-AZ, Lizette Simons, vertelt: “Ik ben niet zo van het vastleggen en documenteren. Maar doordat de developers van ilionx heel gestructureerd bijhielden wat ze deden, zag je meteen wat de impact op de planning was. Dat is het fijne aan deze methode.” De grondige aanpak van ilionx en de startupmentaliteit van Prop-AZ sloten goed op elkaar aan. Martijn: “Ik snap dat het voor een grote corporate als ilionx best spannend is om met een startup in zee te gaan, maar ze hebben meteen laagdrempeligheid gecreëerd en dachten goed mee op een manier die bij ons past.”

Koppeling met ERP-systemen

Op de app voor huurders, kunnen straks de bestaande ERP-systemen van de verhuurders aangesloten worden door middel van een API. Verhuurders kunnen vervolgens met de verhuurdersapp raadplegen hoe het ervoor staat met de verhuur van hun panden. De door ilionx ontwikkelde app biedt dus een platform waarmee zowel huurders als verhuurders uit de voeten kunnen. Lizette: “De huurdersapp heeft een hele stevige basis gelegd voor zowel de verhuurdersapp als de koppeling met de ERP-systemen van de verhuurders. Doordat we nu zo’n gedegen platform hebben, kunnen we straks ook grotere partijen aansluiten. We kijken daar al erg naar uit.”

Link gekopieërd