waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Uitzendorganisatie Abiant gaat datagedreven werken: ilionx implementeert Microsoft Azure en Power BI

Persbericht | Uitzendorganisatie Abiant | Datagedreven werken

Groningen, 11 mei 2021 – Uitzendorganisatie Abiant gaat datagedreven werken, dankzij een nieuwe online omgeving die IT-dienstverlener ilionx voor het bedrijf inricht. Met 21 vestigingen in Noord-Nederland, verdeeld onder de uitzendbureaus MF Groep en Abiant, heeft de organisatie behoefte aan meer inzicht in het uitzendproces. Om eenvoudig data te ontsluiten implementeert ilionx Microsoft Azure en Power BI. De uitzendorganisatie kan haar vestigingen hierdoor beter voorzien van informatie in toegankelijke dashboards.

Inzicht in uitzend- en managementcijfers

De datagedreven strategie van Abiant bestaat uit twee onderdelen. Enerzijds is er meer behoefte aan inzicht in het matchen van vacatures en kandidaten, zoals bijvoorbeeld het aantal sollicitaties en het aantal plaatsingen en afwijzingen. Anderzijds is er vraag naar meer grip op managementcijfers, zoals omzet, conversie, uitzenduren en contracten met opdrachtgevers. Elke vestiging maakt gebruik van een eigen dashboard, waardoor het eenvoudig is om dwarsdoorsnedes te maken per branche en per klant.

Het traject is in coronatijd gestart en zodoende verloopt de samenwerking bijna volledig digitaal. Workshops met gebruikersgroepen zijn in korte online sessies gepland om de inhoud van de Power BI-dashboards te definiëren. De dashboards zijn zo ingericht dat ze informatie makkelijk toegankelijk maken voor de eindgebruikers, waardoor deze inzicht krijgen in conversie en plaatsingspercentages. Ook kunnen er betere benchmarks gemaakt worden en leren de vestigingen van elkaar door elkaars dashboards in te zien en verschillen te bespreken.

Eddy van der Werff, hoofd ICT bij Abiant: “De samenwerking met ilionx voelde direct vertrouwd, er is sprake van een goede culturele fit. Ook zijn we beiden sterk vertegenwoordigd in het noorden van het land. Daarnaast heeft ilionx aanzienlijke kennis op het gebied van datagedreven werken én bracht het team branchespecifieke kennis mee. We zetten daarom binnenkort een volgende stap in de samenwerking met ilionx.”

Peter van Ditmarsch, accountmanager bij ilionx: “Abiant en ilionx hebben meerdere raakvlakken op cultureel niveau. We houden van doorpakken en nuchterheid. Hierdoor ontstond er een vertrouwensband, die gedurende de samenwerking verder is versterkt. Ondanks de coronacrisis kunnen we dit project samen tot een goed einde brengen. Ik kijk dan ook uit naar het vervolg van onze samenwerking.”

Link gekopieërd