waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ilionx viert 20-jarig bestaan

ilionx 20 jaar

Utrecht, 9 mei 2022IT-dienstverlener ilionx bestaat deze maand 20 jaar. Het avontuur dat in 2002 met een droom en een plan begon, is uitgegroeid tot een mooie, krachtige organisatie. Met ruim 1.100 medewerkers en meer dan 400 klanten is ilionx een vaste waarde in het IT-landschap. In die 20 jaar is ilionx gegroeid als dé partner voor organisaties op het gebied van business innovations, applications, data analytics, cloud & security en architecture & integration. Met de bekende wendbaarheid en de drive om te verbinden, kijkt ilionx uit naar de toekomst.

De reis van ilionx begint 20 jaar geleden als Wiebe de Boer zijn eerste stappen in het zelfstandig ondernemerschap zet. ilionx was aanvankelijk een bundeling van verschillende kleine bedrijven met hetzelfde doel. Zo ontstaat al snel een bedrijf van formaat. Met ruim 180 medewerkers en drie lokale vestigingen verhuist ilionx in 2008 het hoofdkantoor van Amsterdam naar Utrecht. De volgende mijlpaal volgt wanneer in 2010 een management buy-out plaatsvindt, waarbij 100 procent van de aandelen in handen komt van het eigen management. Er wordt een nieuwe koers uitgestippeld, op basis van het cellenmodel van Eckart Wintzen. De organisatie wordt in units verdeeld om zo ondernemerschap en eigen verantwoordelijkheid te stimuleren. Dit werpt zijn vruchten af: de omzet verdubbelt en ilionx breidt het aantal kennisdomeinen uit. Zo blijft de IT-dienstverlener voldoen aan de wensen van haar klant, die zich meer en meer bewust is van de noodzaak voor digitale transformatie.

Groei in omvang en kwaliteit

In 2017 neemt investeringsmaatschappij Egeria een meerderheidsbelang in ilionx. Zo krijgt ilionx de ruimte om focus aan te brengen, meer te leveren aan klanten, van units naar vestigingen te veranderen en een stevige supportorganisatie neer te zetten. Groei in omvang en kwaliteit wordt mede ingevuld door acquisities, zoals die van QNH Consulting in 2018. Door deze stap is ilionx ineens een middelgrote IT-dienstverlener met ruim 800 gepassioneerde medewerkers. Met de overname van ICTZ in 2019 vergroot ilionx ook haar marktpositie in de zorg.

Samen sterker

In 2020 draagt Wiebe de Boer het leiderschap over aan Jan Veltman. ‘Samen sterker’, ‘groter denken’ en ‘impact maken’ zijn de thema’s die niet alleen de organisatie moeten laten groeien, maar zeker ook de medewerkers. In 2021 worden integratiespecialist Rubix en Le Blanc Advies aan de organisatie toegevoegd. En recent volgde nog de acquisitie van Redbook ICT, dé Salesforce implementatiespecialist van Nederland, en Hyperautomation-specialist You-Get.

“De reis van ilionx is zeker nog niet afgerond”, vertelt CEO Jan Veltman. “Wij hebben alles in huis om het beste uit IT te halen. We haken in op nieuwe vragen uit de markt en blijven meebewegen, innoveren en inspelen op wat de toekomst ons brengt. Samen met onze klanten, partners én uiteraard onze collega’s. Ik wil hen allen bedanken voor de afgelopen 20 jaar. Maar ik zet ook graag samen met hen de volgende stap naar ‘het nieuwe ilionx’. Komende maanden gaan we daarmee aan de slag.”

ilionx 20 jaar

Wij bestaan 20 jaar! Vier dat hier met ons mee.

Link gekopieërd