waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ilionx kiest strategisch voor CompLions GRC

Utrecht, 13 mei 2019ilionx kiest strategisch voor CompLions GRC bij uitbreiding van haar informatiebeveiligings- en privacy-dienstverlening.

Rafi Vayani, vestigingsdirecteur bij ilionx: “Wij geloven dat veilig omgaan met informatie een integraal onderdeel vormt van je bedrijfsvoering, zowel ten aanzien van mensen, processen en ook techniek. Vanuit de principes Security by Design en Privacy by Design werken onze informatiebeveiligingsexperts gestructureerd aan duurzame security en privacy. Daarbij geldt: een goed begin begint bij inzicht! En juist daarom heeft ilionx een partnerovereenkomst met CompLions-GRC gesloten, de leverancier van GRCcontrol”

Volgens Vayani stelt de samenwerking met CompLions-GRC ilionx in staat om klanten pragmatisch en geautomatiseerd te begeleiden naar goede governance en compliancy ten aanzien van kwaliteitsnormen en privacywetgeving.

“Onder andere door het gericht en op maat inrichten van een security en privacy framework helpen wij onze klanten op een professionele wijze in control te zijn en daarover op een transparante wijze te rapporteren. Het gebruik van GRCcontrol geeft inzicht in de mate waarin voldaan wordt aan de binnen de organisatie gehanteerde normen en relevante wetgeving zoals de AVG”

Frans Broekhof CEO van CompLions: “CompLions-GRC is de eerste aanbieder in Nederland van een dergelijke GRC-tooling, met focus op het MKB en MKB+.

Inmiddels wordt de tooling ook al enkele jaren succesvol in de zorg en bij overheden ingezet.

  • Met deze tooling krijgen de gebruikers optimaal inzicht of en in hoeverre ze aan de eisen voor bijvoorbeeld kwaliteit en informatiebeveiliging voldoen. Dit geheel in lijn met de certificeringen die zij nastreven.
  • Ook de noodzakelijke continue kwaliteitsverbetering volgens de PDCA-cyclus (Plan-Do-Check-Act) is een stuk makkelijker door te voeren met deze tooling.

“De samenwerking met CompLions GRC stelt ilionx nog beter in staat om haar klanten pragmatisch en geautomatiseerd te begeleiden in het voldoen aan wet-en regelgeving”

  • Verder vergen periodieke audits door derden minder tijd en daarmee minder kosten, omdat er permanent en op uniforme wijze wordt bijgehouden wat relevant is voor een groot aantal certificeringen en andere kwaliteitseisen (naast ISO-/NEN-normen onder andere de BIR, BIG en ISAE3402).
  • Omdat CompLions-GRC software als een web-based oplossing aanbiedt, kan het ook als een van de weinige aanbieders maximaal inzetten op het integreren van diensten van onze partners.
  • De tooling wordt zowel als een puur Nederlandse SaaS-dienst aangeboden als een on-premise.

“Wij zijn verheugd met ilionx als partner. ilionx richt zich op marktsegmenten die perfect aansluiten op onze gezamenlijke marktbenadering. De CompLions GRC tooling is bijzonder geschikt voor organisaties waar Governance, Risk, Compliance en security in combinatie met transitie en professionalisering serieus genomen worden.” aldus Broekhof.

Link gekopieërd