waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ilionx door data analytics platform-leverancier Qlik erkend als healthcare specialist

ICT-dienstverlener ilionx is per 1 januari healthcare partner van softwareleverancier Qlik.

Groningen, 23 januari 2018 – ICT-dienstverlener ilionx is per 1 januari healthcare partner van softwareleverancier Qlik. De erkenning door Qlik betekent dat ilionx de intuïtieve Business Intelligence (BI) software van Qlik kan gaan implementeren bij organisaties in de zorgverlening. Qlik heeft nu, met ilionx als partner erbij, in totaal vier healthcare partners in Nederland.

Door de vergrijzende bevolking en bezuinigingsmaatregelen ligt de zorgsector in Nederland onder een vergrootglas. Een van de uitdagingen voor bestuurders en hulpverleners in de zorg is het efficiënt en slim gebruiken van beschikbare data als basis om belangrijke beslissingen te nemen die bepalend zijn voor de kwaliteit van de zorg en de toekomst van de organisatie. Met ZorgControl leverde ilionx al een oplossing voor deze uitdagingen. Op dit moment maken al meer dan 35 zorgorganisaties gebruik van deze software voor het verzamelen en presenteren van managementinformatie. Door de mogelijkheid om daar Qlik Sense aan toe te voegen, biedt ilionx zorgorganisaties de relevante informatie en inzicht in één oogopslag aan gebruikers op alle niveaus binnen de zorgorganisatie.

Met de self service BI-oplossing Qlik Sense kan iedereen binnen de zorgorganisatie snel, altijd, overal en zonder tussenkomst van een ICT’er via een ‘drag en drop’ methode inzicht krijgen in de voor hem of haar noodzakelijke data in dashboard-vorm. Op deze manier heeft de medewerker toegang tot betrouwbare inzichten omtrent verschillende processen rondom zorgverlening, HR, planning en financiële sturing waardoor er beter geanticipeerd en gestuurd kan worden.

Sandor Nieuwenhuijs, Benelux Presales Director bij Qlik: “Partners zijn voor ons heel belangrijk; het is immers ons voornaamste kanaal naar de eindklanten. Daarom verloopt onder andere Qlik-dienstverlening uitsluitend via de door ons geselecteerde partners. Met ilionx hebben we een mooie healthcare partner binnengehaald die de laatste jaren zijn sporen echt heeft verdiend binnen de zorg.”

Stevan van der Werf, Senior BI Consultant bij ilionx: “We zijn erg blij met deze samenwerking. We hebben gebouwd aan een sterke naam in de zorg en dat wordt nu ook erkend door onze business partners. Wij geloven immers dat data er alleen toe doet als het ook daadwerkelijk toegepast wordt. Een heldere, inzichtelijke visuele presentatie van (stuur)informatie is daarvoor onontbeerlijk. Doordat we dit kunnen aanbieden, hebben zorgaanbieders nog meer zekerheid dat ze hun uitdagingen aankunnen en bij ilionx aan het juiste adres zijn voor BI in de zorg.”

Link gekopieërd