Business Analytics

Data Governance

Business Analytics

Data Governance levert de garantie dat jouw informatie eenduidig en betrouwbaar is en waarde toevoegt aan de besluitvorming binnen de organisatie. Wanneer de Data Governance niet goed op orde is, loopt de organisatie bijvoorbeeld het risico dat informatie verkeerd wordt geïnterpreteerd, inspanningen dubbelop zijn en er slecht onderbouwde beslissingen worden genomen. Het laat zich raden dat de gevolgen groot kunnen zijn, van materiële en/of imagoschade tot en met het verlies van marktaandeel en innovatiekracht.

Data Governance bestaat uit een strategie en organisatie, beleid en regels, processen en monitoring. Het is daarbij nauw verwant aan onze andere expertises: informatiebeveiliging en privacy.

Wij helpen je door te laten zien waar je staat en welke stappen je kunt zetten om tot een meer volwassen besturing van bedrijfsinformatie te komen. Dit doen we vanuit meerdere disciplines, zoals data scientists en Business Intelligence professionals tot en met procesverbeteraars (LEAN Six Sigma en BPM). Samen werken we aan datamanagement met duidelijke definities en goed belegde procedures met taken en verantwoordelijkheden. Dit alles zodat jouw organisatie succesvol is in het bereiken van haar doelen.

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder.

Informatie inspireert! Wil je in contact komen met één van onze experts? Wij helpen je graag. Neem contact op via onderstaande button.

Maak een afspraak