waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

“Ook na een livegang naar standaard content bieden wij extra ondersteuning”

De overstap van maatwerk naar standaard content heeft een grote impact op de beheerorganisatie binnen een zorginstelling.

ilionx (voorheen ICTZ)-consultants ondersteunen zorginstellingen bij dit traject, ook na de livegang. Juist dan zijn er veel vragen en is nazorg belangrijk. Hoe ondersteunen wij het functioneel beheerteam van een zorginstelling na livegang? En welke nazorg bieden we zodat het werkproces soepel verloopt?

Tessa van Dée is HiX Consultant bij ilionx (voorheen ICTZ) en ondersteunt zorginstellingen voor, tijdens én na de implementatie van standaard content. Zij ondersteunt het Deventer Ziekenhuis sinds zij eind november 2019 van een maatwerkinrichting naar standaard content zijn overgestapt. ”Tijdens de livegang ben ik samen met ilionx (voorheen ICTZ) collega Edo gefilmd en is te zien hoe wij het Deventer Ziekenhuis bijstaan tijdens de livegang. Ook in het nazorgtraject staan we het functioneel beheerteam bij om meldingen op te lossen en de kennis over HiX bij zorgverleners te vergroten.”

standaard content

Ondersteuning aan afdelingen en zorgverleners

Wanneer de overstap naar HiX met standaard content een feit is, maken de functioneel beheerders zorgverleners wegwijs in het systeem. Onze consultants helpen bij het triëren van binnenkomende meldingen. “Op de afdelingen bekijk ik hoe zorgverleners met HiX werken. In het geval van Deventer Ziekenhuis heb ik mee mogen kijken bij enkele artsen op de longpoli en bij de polimedewerkers van de afdeling Oncologisch Centrum Deventer (OCD). Samen doorlopen we het werkproces en de meldingen om tot een oplossing te komen. Waar nodig geef ik tips om ze efficiënter gebruik te laten maken van de mogelijkheden van standaard content in de vorm van procesversnellers”, aldus Tessa.

Kennis vergroten door training

“Naast het oppakken van meldingen helpen we het functioneel beheerteam met het testen van de hotfixen. Daarnaast heb ik een training mogen geven waarbij we samen kijken naar de orders van de standaard content: hoe lees je de orders van de standaard content? Hoe kan je meldingen van zorgverleners over orders onderzoeken en oplossen? Welke vrijheid hebben we in de standaard content orders? Door de goede interactie leren we veel van en met elkaar. Het is een mooie wisselwerking van kennisdeling.”

Tessa is blij hoe de samenwerking tussen het functioneel beheerteam van het Deventer Ziekenhuis en de ilionx (voorheen ICTZ)-consultants verloopt. “Als externe consultant voel ik me echt onderdeel van het team. De open sfeer is goed, er wordt met veel energie gewerkt. Ik ben trots dat ik hier onderdeel van mag zijn.”

Link gekopieërd