waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Hulp bij aanvraag subsidie SET Covid19, tijdelijke zorg op afstand

Update 30/03: de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft laten weten dat ze tijdelijk geen nieuwe aanvragen in behandeling neemt. Dit in verband met de grote belangstelling voor de SET Covid19. Deze situatie is van korte duur. Op dit moment is het echter niet bekend wanneer de regeling weer beschikbaar komt. Wij adviseren je om de aanvraag evengoed alvast voor te bereiden. De aanvraag kan dan direct ingediend worden zodra het loket weer geopend is. Blijf via deze pagina direct op de hoogte van de huidige gang van zaken.

Door het coronavirus (Covid-19) en de maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen, staat de zorg aan thuiswonende kwetsbare ouderen of mensen met een chronische ziekte of beperking enorm onder druk.

Vanuit jouw organisatie is er wellicht veel behoefte aan digitale mogelijkheden om zorg op afstand aan te bieden. Het ministerie van VWS heeft daarom besloten de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) uit te breiden met een coronaloket (SET Covid19).

Wat houdt deze tijdelijke regeling voor jouw organisatie in? En wat kunnen ICTZ en ilionx doen om je bij dit project te ondersteunen en te ontzorgen in deze hectische tijd?

SET Covid 19: Uitbreiding voor coronavirus

Een aanbieder die zorg en/of ondersteuning biedt aan thuiswonende cliënten of hun mantelzorgers kunnen in aanmerking komen voor de uitbreiding van de SET-regeling. Dit zijn bijvoorbeeld welzijnsorganisaties, aanbieders van wijkverpleging, GGZ-aanbieders en ziekenhuizen. Deze tijdelijke uitbreiding voorziet in digitale toepassingen en heeft een looptijd van maximaal 9 maanden.

Subsidie

Het subsidiebedrag is een vast bedrag van €50.000, waarvan je maximaal 50% mag inzetten voor de aanschaf, lease- en licentiekosten van digitale toepassingen. Ook kun je het subsidiebedrag inzetten om externen in te huren die helpen bij het implementeren van digitale toepassingen. Hierbij is geen eigen bijdrage vereist. Wil je weten of jouw organisatie in aanmerking komt voor de subsidie? Bekijk dan de voorwaarden.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

COVID-19 heeft de wereld in haar greep. Iedereen ervaart in meer of mindere mate de impact van het virus. De zorgsector draagt de grootste last. ICTZ en ilionx helpen je graag op afstand mee in de strijd tegen het virus. Vanuit ons specialisme kunnen wij je bij dit project ontzorgen, zodat je de continuïteit van ondersteuning van de zorg op afstand kunt blijven waarborgen.

  • Wij helpen je bij het aanvragen van de subsidie door het invullen van de benodigde formulieren.
  • Wij maken samen met jou een beknopt plan, waarin we beschrijven via welke stappen je zorg op afstand in jouw organisatie gaat realiseren.
  • Daarnaast kunnen wij je ook helpen bij het implementeren van digitale toepassingen.
Link gekopieërd