waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Hoe Figo van kop tot staart een datagedreven organisatie werd

Konijn en jongetje bij elkaar | Figo dierverzekeringen

Verzekeraars hebben steeds meer behoefte aan geavanceerde en schaalbare dataplatformen. Zo ook dierverzekeraar Figo die in Nederland, België en Duitsland actief is. Om de snelle groei te ondersteunen was een robuuste data- en analytics-infrastructuur een vereiste. Figo en Inergy (onderdeel van ilionx Group) implementeerden samen een dataplatform dat het maken van rapportages vereenvoudigt en gebruikmaakt van de nieuwste technologieën zoals Snowflake, Microsoft Azure en Power BI rapportages. Maar het belangrijkste is nog dat de klanttevredenheid op basis van de inzichten sterk verbeterd kon worden.

“Door het snelle en adequate handelen van ilionx hebben we een mooi dataplatform gerealiseerd.”

Carlo de Moel, CFO bij Figo

  • één versie van de waarheid
  • verbeterde rapportages
  • klaar voor verdere groei

over Figo

Figo is de snelst groeiende dierenverzekeraar van Europa. De groep, die al langer actief is in de Verenigde Staten, biedt ook in Nederland, Duitsland en België polissen waarmee eigenaren van honden, katten, konijnen en papegaaien zich kunnen indekken tegen onverwachte dokters- of verzorgingskosten. Klanten kunnen hun polis online volledig zelf samenstellen.

snelle groei ondersteunen

Figo stond voor de uitdaging om de snelle groei te ondersteunen met een robuuste data- en analytics-infrastructuur. Er was behoefte aan een schaalbaar, modern dataplatform dat zou ondersteunen bij zowel interne besluitvorming als het optimaliseren van de klanttevredenheid. Carlo de Moel, CFO bij Figo, vertelt: “Figo is een bedrijf waar heel veel gebeurt en waar korte lijnen zijn. Het mooiste is natuurlijk dat je je huisdieren mag meenemen naar kantoor, maar wat ook mooi is, is dat we een flexibele en snelgroeiende organisatie zijn. Om dit te blijven, hadden we een nieuw dataplatform nodig.”

“Figo is een bedrijf waar heel veel gebeurt en waar korte lijnen zijn. Het mooiste is natuurlijk dat je je huisdieren mag meenemen naar kantoor, maar wat ook mooi is, is dat we een flexibele en snelgroeiende organisatie zijn. Om dit te blijven, hadden we een nieuw dataplatform nodig.”

Carlo de Moel, CFO bij Figo

beslissingen op landniveau

ilionx ontwikkelde in samenwerking met Figo een modern dataplatform op Microsoft Azure, met Snowflake als kern voor schaalbaarheid en flexibiliteit en Micosoft Power BI voor de rapportages. Het doel is om met dit platform één bron van waarheid te creëren en gedifferentieerde analyses per land mogelijk te maken. Hierdoor kan Figo betere beslissingen nemen op landniveau, wat essentieel is gezien de verschillende behoeften van hun klanten in Nederland, Duitsland en België. ilionx startte met een voorbereidingsfase, waarin de teams van Figo en ilionx zich grondig verdiepten in het huidige systeem van Figo en de gewenste toekomstige staat. Een belangrijk onderdeel van dit proces was het begrijpen van de specifieke aspecten van huisdierenverzekeringen, om zo een op maat gemaakte oplossing te ontwerpen.

De implementatie verliep soepel, binnen de geplande tijd en het geplande budget, ondanks uitdagingen zoals de ontsluiting van data van derde partijen. Carlo: “We hebben een heel soepele implementatie gehad waarbij alles binnen planning en budget is gebleven. Uiteraard hebben we ook wat uitdagingen gehad, waaronder de ontsluiting van de data van de derde partij. Maar door het snelle en adequate handelen van ilionx hebben we toch een mooi dataplatform gerealiseerd.”

positie als marktleider versterken

Met het nieuwe dataplatform heeft Figo toegang tot verbeterde rapportages en de juiste stuurinformatie, waardoor het management beter geïnformeerde beslissingen kan nemen. Carlo: “Met dit nieuwe dataplatform kunnen we goede jaarrapportages maken, met de juiste informatie, zodat we daarmee de juiste stuurinformatie hebben voor zowel onze klanten als voor de interne besluitvorming.” Door te investeren in datagedreven inzichten, blijft het bedrijf vooroplopen in de snel evoluerende markt van huisdierenverzekeringen. “Dankzij het nieuwe dataplatform kunnen we beter besluiten op landniveau nemen. Zo weten we bijvoorbeeld dat onze klanten in België meer behoefte hebben aan allround verzekeringen. Daarnaast verbeteren we de klanttevredenheid op basis van de inzichten die we hebben opgedaan met het datawarehouse.” Het dataplatform wordt nu 24/7 gemonitord door ilionx, zodat Figo kan blijven innoveren en ontwikkelen voor haar klanten. “In de toekomst zullen wij meer databronnen gaan ontsluiten om onze positie als marktleider in huisdierenverzekeringen verder te versterken.”

Wil je meer weten over dit project?

Joost Henskens Laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op. Joost Henskens
neem contact op
Link gekopieërd