Business Analytics

Predictive Maintenance

Business Analytics

Machineonderhoud kan een stuk slimmer, eenvoudiger en goedkoper met behulp van data. Sterker nog; verstoringen kunnen worden opgelost nog voordat ze voorkomen.

Predictive Maintenance is een slimme manier van machineonderhoud die de beschikbaarheid van machines verhoogt en de kosten verlaagt. Door grote hoeveelheid data (Big Data) te ontsluiten en het inzetten van Advanced Analytics in combinatie met cloudtechnologie maken we onderhoud beter voorspelbaar. Daarbij maken we gebruik van data die al beschikbaar is vanuit de sensoren in de machines en vanuit de storingen en onderhoudswerkzaamheden die in het verleden hebben plaats gevonden.

Deze data gebruiken wij voor het opstellen van voorspelmodellen. Door continu data toe te voegen vanuit bijvoorbeeld het onderhoud dat is uitgevoerd, verbeteren wij deze modellen. Dit is nodig om zo betrouwbaar mogelijk inzicht te krijgen in verwachte storingen en benodigd onderhoud. Met het inzetten van Predictive Maintenance voorkom je storingen en kun je de stap maken van regelmatig naar noodzakelijk onderhoud. Hierdoor kun je de service efficiënter inplannen en kosten besparen.  

Meer weten of en over hoe je Predictive Maintenance kunt invoeren binnen je organisatie? Onze Business Analytics-consultants vertellen je meer over sensor analytics en andere voorspellende oplossingen en modellen specifiek voor jouw business.

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder.

Informatie inspireert! Wil je in contact komen met één van onze experts? Wij helpen je graag. Neem contact op via onderstaande button.

Maak een afspraak

Relevante onderwerpen

Ilionx logo