waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
X Achtergrond

Tips voor het veilig gebruik van Teams vanuit huis

Wanneer meer mensen remote werken, zullen ook kwaadwillenden (hackers) meer aandacht hebben voor makkelijk te onderscheppen dataverkeer.’

  1. Stel waar mogelijk Two Factor Authenticatie (2FA) in, 2FA zorgt ervoor dat zelfs wanneer hackers je inloggegevens verkrijgen, zij niet in staat zijn om in te loggen op je systemen.
  2. Verstuur gevoelige data encrypted. Te vaak wordt nog gevoelige data per mail verstuurd. Het risico op een data lek door een verkeerde afzender, of door een hacker die deze lijn onderschept is reëel. Een zip bestand met een wachtwoord blijkt vaak al erg effectief.
  3. Gegevens bewaar je bij voorkeur op een centrale beveiligde omgeving (niet op een laptop). Maak daarom gebruik van goed ingerichte samenwerkingsplatformen zoals Microsoft Teams.
  4. Wees waakzaam op phishing mails. Voor hackers blijft dit één van de gemakkelijkste manieren om toegang te krijgen tot je gegevens. Wees alert op mails, sms berichten of telefoontjes waarin gevraagd wordt op een link te klikken of een andere actie te ondernemen.
  5. Gratis tools om online te vergaderen of bestanden te delen klinken aantrekkelijk maar vaak geef je veel gegevens weg en is het onduidelijk waar je data wordt opgeslagen. Daarmee zijn deze tools vaak niet AVG-compliant.

De securityspecialisten binnen ilionx staan klaar om ook jouw organisatie te helpen met een veilig ingericht samenwerkingsplatform.

Link gekopieërd