waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

in één oogopslag meer inzicht

Ketenmonitor, voor meer inzicht in performance en techniek.

neem contact op
X Achtergrond

Ketenmonitor, voor meer inzicht in performance en techniek.

De ICT-afdeling heeft het vast al eens gehoord: “Het systeem is traag.” De eindgebruiker zit te wachten en het systeem krijgt daarvan de schuld. ICT-omgevingen worden steeds complexer en vaak kan vanuit de techniek moeilijk bepaald worden wat de grootste oorzaak is voor het probleem. Het kost steeds meer tijd en mankracht om HiX in optimale staat te houden. Om meer inzicht te krijgen in de performance en techniek van HiX hebben wij Ketenmonitor ontwikkeld.

Voor veel zorginstellingen is Ketenmonitor al een bekend product en wordt het standaard meegeleverd vanuit Healthcare Information Platform (HIP) in ilionx Management Suite (IMS). Nu is het ook voor zorginstellingen die geen HIP afnemen mogelijk om gebruik te maken van Ketenmonitor. Hier is een aanvullende licentie voor nodig. Daarmee krijgen zij ook toegang tot de nieuwe functionaliteit, waarmee de technische achtergrond van HiX inzichtelijk is.

Ketenmonitor dashboard

Vanuit het dashboard is het mogelijk om in een tijdvak van 30 minuten exact te zien welke taken er op het SQL cluster worden uitgevoerd en welke ervoor kunnen zorgen dat de opgestelde KPI’s niet binnen de afgesproken richtlijnen lopen. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een langdurige query (langer dan normaal) ervoor zorgt dat HiX inloggen buiten de drempelwaarde loopt. Vanuit het dashboard kan worden ingezien om welke query het gaat en of dit voor verdere problemen zorgt.

Zie voorbeeld (tabblad ‘Serverbelasting’). Hierbij is een geselecteerd punt binnen een Kritische Performance Indicator (KPI) te zien. Getoond wordt wat de actuele status van de technische achtergrond is ten tijde van het geselecteerde moment.

De huidige onderdelen in de nieuwe versie van Ketenmonitor zijn:

  • Tabblad serverbelasting: CPU Performance, max. Processor Queue length, Disk Queue length en RAM geheugen.
  • Tabblad SQL cluster: Huidige actieve SQL-node, vaak voorkomende SQL-jobs, actuele actieve SQL-jobs.
Ketenmonitor
Link gekopieërd