waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Healthcare Database
Manager

Efficiënt omgaan met diverse omgevingen en betere bescherming van patiëntgegevens.

neem contact op
X Achtergrond

Healthcare Database Manager, voor kleine geanonimiseerde OTA-omgevingen in één klik.

Maak je gebruik van opleidings-, test- en acceptatieomgevingen? Ongetwijfeld, omdat deze zogenoemde OTA-omgevingen het mogelijk maken jouw productieomgeving na te bootsen voor opleiden en testen. Maar hoe zit het met de eisen die je aan zo’n omgeving stelt?

Bij het inrichten en gebruiken van OTA-omgevingen moet je zorginstelling rekening houden met een aantal zaken, zoals patiëntgevoelige data, beperkte schijfruimte en toegangsvoorwaarden. Privacy-wetgeving als AVG vraagt je data te anonimiseren en de vaak beperkte schrijfruimte maakt het nodig je database te verkleinen.

Uit de praktijk blijkt dat er geen uniforme werkwijze is voor deze omgevingen. Dat is bijzonder, omdat een groot deel van de zorginstellingen er intensief en langdurig gebruik van maakt. En het is jammer, omdat een nieuw wiel uitvinden in dit geval niet nodig is.

Je zorg database anonimiseren

De kennis die jouw zorginstelling nodig heeft, is beschikbaar in de Healthcare Database Manager! ilionx heeft hierin de meest voorkomende wensen en eisen voor vier typen OTA-omgevingen geconfigureerd en ingedeeld. Met deze tool voldoe je met minimale beheerinspanning en tegen lage operationele kosten aan de complexe richtlijnen voor het anonimiseren van patiëntinformatie. Je zet, zonder iets te configureren, met één klik een geanonimiseerde HiX-omgeving klaar die ververst kan worden zonder technische kennis. Onomkeerbaar, want de Healthcare Database Manager (HDM) levert ‘privacy by default’: het anonimiseren kan niet ongedaan worden gemaakt. Bovendien levert het een fikse besparing aan benodigde opslagruimte door de databases te verkleinen tot een minimum, zonder verlies van kwaliteit.

Tabel HDM

 

 

"Healthcare Database Manager is ideaal in gebruik, klein en volledig geanonimiseerd. ilionx luistert naar onze wensen waardoor het product altijd in ontwikkeling blijft."

Lammert de Vries, Business analist bij het Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Wilhelmina Ziekenhuis Assen kiest voor Healthcare Database Manager

Ga naar referent
Link gekopieërd