waar ben je naar op zoek?

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

alert en weerbaar blijven

Niet alleen de technische weerbaarheid, maar ook de weerbaarheid van alle processen en medewerkers wordt onder de loep genomen.

neem contact op
X Achtergrond

Ethical Hacking geeft inzicht in je kwetsbaarheden.

Durf jij het aan om de systemen van je organisatie op de proef te stellen? Onze ethical hackers testen je organisatie op een onconventionele manier. Niet alleen de technische weerbaarheid, maar – minstens zo belangrijk – ook de weerbaarheid van alle processen en medewerkers wordt getoetst.

Organisaties worden continu aangevallen. Daarnaast komen ook datalekken, al dan niet veroorzaakt door kwaadwillenden, dagelijks voor. Ieder bedrijf heeft wel kwetsbaarheden in zijn systemen of apps. Helaas komen deze vaak pas aan het licht als er al flink wat schade is aangericht. ilionx biedt een keur aan mogelijkheden als het gaat om ethical hacking-diensten. Zowel op technisch vlak als op het vlak van mensen en processen.

Code review, vulnerability assessment en penetratietest

Met code review onderzoeken we de code van je software vanuit het perspectief van een hacker. Deze analyse komt van pas tijdens het ontwikkelen en onderhouden van een applicatie. Er wordt gecontroleerd of er voldoende rekening is gehouden met alle aspecten van security en of security voldoende is meegenomen in het ontwerp van de IT-architectuur. Ook ben je bij ons aan het juiste adres voor een vulnerability assessment. Hierbij toetsen we in de breedte een applicatie op alle bekende kwetsbaarheden. We kijken verder dan alleen naar de code en proberen de functionaliteit te manipuleren. Ook dit is onderdeel van security by design. Wanneer we een kwetsbaarheid gevonden hebben, kunnen we met een penetratietest de diepte in gaan. Zo proberen we steeds verder binnen te dringen en dichter tot de kern van de toepassing te komen; telkens op zoek naar de volgende kwetsbaarheid in jouw organisatie.

Phishing en social engineering

Met spear phishing sturen onze ethical hackers één gepersonaliseerde mail naar een specifiek persoon. Het doel is meer informatie over die persoon te verkrijgen. Dit gebeurt vaak in combinatie met social engineering. Hierbij proberen we via persoonlijk contact iemand gevoelige informatie te laten afgeven. Zo kunnen we bijvoorbeeld toegang tot bepaalde systemen krijgen, of onszelf als bezoeker laten inschrijven en bij je organisatie binnenkomen. Het klinkt misschien best spannend, maar hiermee voorkom je dat kwaadwillenden ditzelfde doen en daar resultaat mee boeken.

Ons Red Team test je weerbaarheid

Geef ons team op een gecontroleerde en veilige manier de vrijheid en je ervaart aan den lijve hoe weerbaar je organisatie is en waar verbeteringen nodig zijn. Onze hackers in het aanvalsteam, oftewel Red Team, combineren alle middelen die zij tot hun beschikking hebben met als doel zo diep mogelijk in de organisatie te infiltreren. Hierdoor krijg je heel specifiek inzicht in waar en hoe de organisatie kwetsbaar is. Niet alleen op technisch vlak, maar ook als het gaat om mensen en processen.

De security in jouw organisatie is nooit ‘af’. Daarom bieden we ethical hacking-diensten in verschillende vormen aan. Naast een analyse, penetratietest of Red Team-assignment kunnen we in effectieve reguliere sessies, bijvoorbeeld eens in de maand, belangrijke aspecten van jouw informatiebeveiliging onder de loep nemen. Vervolgens kunnen wij ook helpen bij het implementeren van de juiste securityoplossingen. Zo zorgen we er samen voor dat jouw organisatie alert en weerbaar blijft.

Link gekopieërd