waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

de tijd van gevoelsmatige beslissingen is voorbij

Met de BI quickscan ben je beter voorbereid op het implementeren van Business Intelligence.

neem contact op
X Achtergrond

De tijd dat beslissingen op basis van gevoel werden gemaakt, is inmiddels voorbij.

Hiervoor in de plaats zijn managementrapportages gekomen die op basis van beschikbare data helpen de route van de organisatie uit te stippelen. Maar wat als de routekaart versnipperd is en er eerst gepuzzeld en van alles aan elkaar gelijmd moet worden voordat de juiste inzichten ontstaan? Vaak is de bestaande informatie namelijk niet volledig, niet real-time en moeilijk uit de verschillende systemen te destilleren. Ook worden er nog wel eens oplossingen gebruikt die niet waterdicht zijn, waardoor er fouten in rapportages sluipen. De koers van de organisatie bepalen is dan een tijdrovende en energie slurpende exercitie. Tijd voor een Business Intelligence-oplossing, maar waar moet die oplossing aan voldoen en is de organisatie er klaar voor? ilionx helpt je op weg met de BI quickscan.

Ons multidisciplinaire team staat paraat

Is jouw IT-organisatie wel klaar voor een BI-oplossing? Uit welke systemen moet de data gehaald worden? Welke afdelingen hebben behoefte aan welke stuurinformatie? Kan de infrastructuur de toenemende hoeveelheden data aan? Hoe veilig is de data eigenlijk? Om deze vragen te beantwoorden, zetten wij een multidisciplinair team in met kennis van infrastructuur, data protection, security en business analytics.

De BI quickscan

In korte tijd doen wij een analyse van zowel de huidige situatie als de wensen op het gebied van de toekomstige situatie en brengen we de stappen om daar te komen in kaart. Hiervoor doen we onderzoek naar de huidige systemen en infrastructuur en houden wij interviews met de stakeholders binnen het bedrijf. We brengen de volgende onderdelen in kaart:

  1. Informatiebehoefte: Welke informatiebehoefte is er? Wie zijn de gebruikers van de informatie en willen deze gebruikers zelf analyse op de data kunnen doen?
  2. Bronnen: Welke bronsystemen zijn er en hoe worden deze ontsloten?
  3. Data architectuur: Hoe ziet het datamodel eruit? Is de data governance op toekomstbestendige manier ingericht?
  4. Beheer: Hoe wordt de BI-omgeving straks beheerd? Welke licenties op het gebied van BI zijn er al binnen reeds aangekochte software?
  5. Security: Is de data voldoende beveiligd? Welke risico’s zijn er?
  6. Identity: Hoe is de authenticatie en autorisatie geregeld?
  7. Connectivity: Is de data in transit voldoende beveiligd? Hoe communiceren systemen met elkaar?

Na deze quickscan ontvang je van ons een adviesrapport met concrete aanbevelingen en indicaties voor een vervolgtraject. Hierdoor ben je beter voorbereid op het implementeren van Business Intelligence, kun je de organisatie goed meenemen in het proces en pluk je er de meeste vruchten van.

Link gekopieërd