waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Slim datagebruik verbetert dagelijkse dienstverlening van Fokus

Slim datagebruik

Vrijheid en gewoon wonen met een fysieke beperking of handicap.

Fokus maakt dit mogelijk door assistentie te verlenen bij algemene dagelijkse levensverrichtingen, zoals aan- en uitkleden, toiletgang en eenvoudige verpleegkundige handelingen. De cliënt bepaalt wanneer, waar en hoe. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 99  locaties in heel Nederland leveren deze zorg. Hoe zorgt Fokus ervoor dat men de dagelijkse dienstverlening zo optimaal mogelijk kan ondersteunen?

Slim datagebruik: de waarde van data in de zorg

Fokus ziet dat het gebruik van data daarin belangrijk is. Daarom is ze op zoek gegaan naar een partner die data, maar belangrijker nog ‘de waarde van data in de zorg’, goed begrijpt. Zo is Fokus bij ilionx terechtgekomen. De wensen van Fokus kwamen al voor een groot deel terug in de standaard BI oplossing voor de zorg van ilionx (ZorgControl). Daarnaast is er de gedeelde visie op het gebruik maken van data om de kwaliteit te verhogen én voorspellingen te kunnen doen die steeds belangrijker worden binnen de zorg.

Fokus ging niet over 1 nacht ijs en heeft een gedegen onderzoek gedaan naar welke leverancier het beste aansloot. Dit heeft ertoe geleid dat Fokus ervoor gekozen heeft om de samenwerking met ilionx aan te gaan.

Slim datagebruik

Marja Voerman, financieel directeur bij Fokus: “De oplossing die ilionx ons kon bieden sloot goed aan bij de wensen om met behulp van de juiste data het primaire proces optimaal te kunnen ondersteunen en ze te kunnen voorzien van de juiste informatie, zodat we binnen de organisatie samen kunnen werken aan een optimale kwaliteit.”

Jasper Dieters, accountmanager ilionx Groningen: “Wederom een mooi bewijs van een 100% Microsoft (Azure + Power BI) toepassing in de zorg die goed aansluit bij de behoefte van de klant. Vooruit kunnen kijken op basis van informatie uit de bronsystemen met als doel om hiermee kosteneffectief en met een hogere kwaliteit de zorg leveren die de cliënt verdient. Dat is wat centraal staat in dit project!”

Het project wordt uitgevoerd vanuit het kantoor van Fokus in Groningen.

Link gekopieërd