Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

ZorgControl 2.0

ZorgControl 2.0 is een data-oplossing, specifiek ontwikkeld voor de zorg. Met deze standaard zorgoplossing maak je gemakkelijk de omslag naar datagedreven werken.

Neem contact op

Datagedreven werken met ZorgControl 2.0

Efficiënter met tijd en middelen omgaan is steeds belangrijker in de zorg, maar hoe houd je hier grip op? ZorgControl 2.0 is een data-oplossing, specifiek ontwikkeld voor de zorg. Met deze standaard zorgoplossing maak je gemakkelijk de omslag naar datagedreven werken.

Data zorgt voor grip op care organisaties

Datagedreven werken is in de zorg niet meer weg te denken. Het is één van de ambities van zorginstellingen, zodat feitelijke data wordt gebruikt als basis voor sturing en besluitvorming. Maar wat betekent dit eigenlijk? Datagedreven werken is een middel om gestelde doelen te halen. Het betekent dat je data vertaalt naar de juiste beslissingen en hierop acteert. Het zorgt voor onderlinge afstemming en een eenduidige, efficiënte manier van sturen.

 

 • Icoon financien

  Financiën

  Kosten nemen toe en opbrengsten nemen af. Waar heb ik invloed op?

 • Icoon zorgkwaliteit

  Zorgkwaliteit

  Hoelang duurt het voor een aanmelding ook daadwerkelijk een plaatsing wordt en hoe belangrijk is het om snel te starten met de gevraagde zorg?

 • Icoon personeel

  Personeel

  Kunnen we de zorg nog aan met onze medewerkers en wanneer moeten we een beroep doen op extra personeel?

 • Icoon zorgproductie

  Zorgproductie

  Worden de productieafspraken met het zorgkantoor gehaald en welke invloed hebben wij hier als organisatie op?

Inzicht in deze onderdelen zorgt ervoor dat zorgorganisaties maximale focus hebben op het optimaal ondersteunen van de client, terwijl ze de kwaliteit verhogen en financieel gezond blijven. Hierbij gaat het niet alleen om terugkijken of de huidige situatie in kaart brengen, maar vooral ook om vooruitkijken en hierop kunnen anticiperen.

Met ZorgControl 2.0 krijgt jouw organisatie aan de hand van management-dashboards, presentatie-indicatoren en rapporten zicht op een aantal belangrijke KPI’s op het gebied van finance, personeel, zorgproductie en -kwaliteit. De KPI’s worden vertaald naar bruikbare score-elementen, zodat gebruikers zoals zorgmanagers actiegericht kunnen sturen op deze scores conform de gestelde normen.

Focus op informatiebehoefte én datagedreven werken

ilionx is dé partner die zorgt dat je over dat soort zaken niet hoeft na te denken. Jij bent in de regie en wij zorgen voor het fundament. Met ZorgControl 2.0 bieden wij een standaard Microsoft-dataplatform waar techniek, security, connectie met bronnen en best practice KPI’s zijn opgenomen. Ook verzorgen wij het beheer van deze oplossing, zodat jouw informatieafdeling zich volledig kan focussen op de informatiebehoefte van de organisatie.

Met elkaar maken we de zorg slimmer

Beslissingen nemen op basis van data gaat om meer dan alleen techniek. Het is belangrijk dat medewerkers worden meegenomen in de verandering en begrijpen wat ze kunnen met een dataoplossing, zodat ze uiteindelijk datagedreven worden. Samen zorgen we ervoor dat de zorgorganisatie datagedreven gaat werken met onze bewezen aanpak. Deze is gebaseerd op de ADKAR-methode en kent vijf fases:

 1. Awareness: bewustwording van de behoefte om te veranderen. ‘Dit kan dus anders!’
 2. Desire: ik begrijp het en heb het verlangen om de verandering te ondersteunen. ‘Ambassadeur!’
 3. Knowledge: kennis opdoen om te kunnen veranderen. ‘Ik weet hoe!’
 4. Ability: vermogen laten zien om vaardigheden en gedrag te uiten aan anderen. ‘Een voorbeeldfunctie!’
 5. Reinforcement: versterken om de verandering vast te houden. ‘Borgen!’

We besteden veel aandacht aan training en adoptie, zodat de waarde van data snel zichtbaar is. Zorgmanagers (of andere eindgebruikers) laten we in een vroeg stadium zien hoe ze met ZorgControl 2.0 werken en hoe ze anderen helpen datagedreven te worden. Zo maken we de zorg samen slimmer en beter.

Voorbeelden van dashboards

ZorgControl Dashboard

ZorgControl Financieel

"ZorgControl 2.0 is een data-oplossing, specifiek ontwikkeld voor de zorg. Met deze standaard zorgoplossing maak je gemakkelijk de omslag naar datagedreven werken."

De hele organisatie profiteert van de inzichten

ilionx werkt al tientallen jaren voor opdrachtgevers in de zorg en kent de zorgprocessen en financieringsstromen als geen ander. Een BI-oplossing moet niet alleen toegankelijk zijn voor de afdeling finance & control, als deze ook van grote waarde is voor bijvoorbeeld een zorgmanager. Met andere woorden: we zorgen ervoor dat de gehele organisatie profiteert van de inzichten en gefundeerd beslissingen kan nemen. Dit gaat verder dan het ‘klassieke’ business intelligence. Denk ook aan het gebruik van (tekstuele) informatie uit cliëntdossiers en/of behandelplannen, sensorinformatie vanuit domotica-oplossingen en procesanalyses middels datascience. Wij leveren het platform waar zorgorganisaties grote stappen mee vooruit zetten!

Ontsluiten van andere systemen

Starten met ZorgControl 2.0 betekent ook snel starten. De oplossing is voor de zorg op maat gemaakt, waardoor alleen de omringende systemen gekoppeld moeten worden. We bieden een standaardoplossing in combinatie met AFAS, Exact, Beaufort en ONS, het ECD van Nedap, maar we kunnen ook de koppeling maken met andere financiële en personele systemen.

Wij hebben ruime ervaring met:

Medimo
ONS
Adapcare
unit4
LucaNet
User
Avinty
Fierit
AFAS
Exact
Regas
Ysis
CAMAS
raet
Pink
Myneva
TopDesk
Visma
Assist
Intramed
De Heer software
QDNA
Link gekopieërd