waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Noordwest Ziekenhuisgroep maakt met ilionx slimme stappen naar digitale zorg

gegevensuitwisseling

Noordwest Ziekenhuisgroep werkt intensief samen met partners om de digitale gegevensuitwisseling van patiënten zo soepel mogelijk te laten verlopen. Sinds 2021 loopt het programma ‘Digitaal gastvrij ziekenhuis’, waarbij ilionx het scrumteam voor digitale gegevensuitwisseling adviseert en ondersteunt.

Mariëtte van Berkum, projectleider ilionx digitale gegevensuitwisseling: “Deze zomer hebben we met succes een positieve IT-audit doorstaan voor twee grote subsidieprojecten, wat heeft geresulteerd in aanzienlijke subsidies voor de ziekenhuisgroep. Eén van deze projecten betreft de VIPP5 modules 1 en 2. Hierbij hebben we onder andere een naadloze koppeling van HiX naar een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) tot stand gebracht, inclusief de benodigde interne en externe communicatie. Bovendien hebben we de export van vragenlijsten en een eHealth-toepassing vanuit HiX naar een PGO mogelijk gemaakt.

Een andere mijlpaal is het InZicht II project, dat zowel technische als functionele uitdagingen met zich meebracht. We hebben een efficiënt systeem opgebouwd, waarbij patiënten digitaal worden aangemeld bij Verpleeg- en Verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) instellingen met beschikbare plekken. Deze instellingen accepteren en specificeren de juiste afdeling en team, waarna in het elektronisch patiëntendossier (EPD) van het ziekenhuis (HiX) een link verschijnt. Hiermee kan de verpleegkundige via ZorgDomein de overdracht vlekkeloos voltooien. VIPP5 is grotendeels technisch van aard, terwijl InZicht II zowel technische als functionele uitdagingen bood. We zijn erin geslaagd om een goed functionerend systeem op te zetten in de regio, waarmee patiënten soepel worden overgedragen aan VVT-instellingen.

In de komende zes maanden zetten we ons in voor de voltooiing van VIPP5 module 3 en de overdracht van de InZicht II organisatie naar een beheersituatie. We zijn trots dat we een bijdrage kunnen leveren aan deze stappen binnen de digitale gegevensuitwisseling!”

Link gekopieërd