waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ilionx stijgt in top 100 financieel krachtigste bedrijven

financieel krachtigste bedrijven

Computable 100 toont imago-onderzoek met ilionx in meerdere ‘lijstjes’

Computable doet jaarlijks onderzoek naar het imago van ICT-bedrijven als zakenpartner, op het vlak van innovatie, als geliefde werkgever en op basis van het aanwezige kennisniveau. Daarnaast wordt ook gekeken naar de overall financiële stabiliteit van deze bedrijven. Extern bureau Enigma Research voerde ook dit jaar weer het imago-onderzoek uit. Aan het imago-onderzoek namen 156 ICT-bedrijven deel. Om tot deze top 156 te worden toegelaten, was een minimale omzetgrens van zestig miljoen euro in Nederland vereist. ilionx wist een aantal mooie plekken in te nemen binnen diverse categorieën. 

Dit jaar is de ranking vergeleken met de ranking van ilionx én QNH samen in 2018. We stegen op de algemene top 100 imago lijst van plek 53/60 naar plek 47! Als ‘favoriete partner’ komen we in de lijst terug op de 55ste plek. Dit is iets lager dan beide bedrijven vorig jaar scoorden. Daarentegen stegen we wel op de lijst ‘meest innovatieve bedrijf’ naar de 52ste plek. Erg opvallend zijn overigens ook de stijgingen als ‘geliefde werkgever’ (maar liefst 23 plekken omhoog naar de 33ste plek in de top 100) en ‘ICT-bedrijf met hoogste kennisniveau’, waarbij ilionx 29 plekken stijgt en nu de 54ste positie bekleedt. Een andere mooie vermelding is de gedeelde 13de plek (samen met Sogeti) in de top 15 bedrijven die zich bezighouden met business intelligence & data analytics. Hetzelfde geldt voor een gedeelde 5de plek (samen met Cegeka) in de top 15 imago ‘dienstverlening’, waarbij men kijkt naar hoe goed kent het bedrijf haar klanten. Hier laten we overigens grote organisaties als IBM, Accenture, Google en Atos achter ons!

Financieel krachtigste

Computable voegt aan het imago onderzoek ook een financieel onderzoek toe. Dit onderzoek wordt gedaan door de Nederlandse vestiging van Corporate Finance International (CFI). Er wordt tijdens dit onderzoek onder andere gekeken naar de omzetgroei, de ebitda-marge, solvabiliteit en de omzet per medewerker over 3 jaar. Meer uitleg vind je op de Computable website. In deze top 100 ‘financieel meest krachtigste bedrijven’ van Nederland nam ilionx vorig jaar nog de 79ste plaats in. Dit jaar staan we op een fraaie 63ste plaats. Door deze stijging met 16 plekken behoren we tot één van de 10 grootste stijgers in deze lijst ten opzichte van 2018. Al met al allemaal resultaten om megatrots op te zijn!

Lees ook Wiebe z’n verhaal op Cstories

Link gekopieërd