waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Gemeente Noordwijk kiest ilionx als expertisepartner voor business intelligence

Gemeente Noordwijk | datagedreven werken

De gemeente Noordwijk rekent op IT-dienstverlener ilionx voor de levering van een nieuw dataplatform en business intelligence-toepassingen. De gemeente zet hiermee de eerste stap richting haar ambitie om data gedreven te werken. De realisatie van een open en schaalbaar dataplatform stelt de gemeente in staat om nieuwe en verbeterde inzichten te realiseren op basis van data. Hiermee wordt onder andere de dienstverlening van de gemeente richting burgers en bedrijven naar een hoger niveau getild. Met deze nieuwe samenwerking bouwt ilionx haar positie als IT-partner voor overheidsinstanties verder uit.

Snelle start uitvoering van ’data gedreven werken’ visie

Het ilionx Azure Datawarehouse Framework wordt als basis gebruikt voor het nieuwe toekomstvaste dataplatform. Dit framework, waarin de best practices van ilionx’ datawarehouse projecten samenkomen, brengt een tijdsbesparing van 50 tot 70 mandagen met zich mee in de implementatiefase. Het dataplatform ondersteund gemeente Noordwijk met KPI’s over thema’s dienstverlening, bedrijfsvoering en beleid. Voor deze thema’s zijn verschillende dashboards in Power BI ontwikkeld.

Een belangrijk onderdeel van het traject is een duidelijke en gestructureerde aanpak. Vanuit de informatie analyse is samen met de gemeente per onderwerp bepaald wat de informatiebehoefte is. Zijn er mockups gemaakt en is de brondata ontsloten middels het dataplatform. Met het dataplatform wordt het mogelijk om eenvoudig informatie te ontsluiten en Power BI dashboards te maken. Directie en medewerkers van de gemeente kunnen op deze manier doelstellingen monitoren, beter inzicht krijgen en sturing geven. Zoals proces gerichte KPI’s om binnen de gestelde servicenorm zaken op te lossen.

ilionx heeft gemeente Noordwijk geholpen met de uitwerking en implementatie van haar data gedreven visie. Hierbij was er de nodige aandacht voor bescherming van data en informatie. Door de sterke vertegenwoordiging van ilionx in de overheidsmarkt kwam haar business intelligence-ervaring met lokale overheden daarin goed naar voren. De ervaring met gemeentelijke bronapplicaties was voor de gemeente een pré, evenals het al ontwikkelde dataplatform. Daarnaast gaat ilionx uit van een gezamenlijk implementatieteam, waardoor beide partijen met elkaar het dataplatform opbouwen en ervoor zorgen dat de kennis goed geborgd wordt in de organisatie. Beide partijen zien sinds de implementatie veel kansen ontstaan voor de gemeente Noordwijk.

Link gekopieërd