waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Drie JINC Bazen van Morgen waren voor één dag de Baas van ilionx

JINC Baas van Morgen

Zowel Hans Bijlsma (Chief HR officer) als Sjoerd Hobo, vestigingsdirecteur Amsterdam, stond vandaag zijn stoel af aan een drietal jonge enthousiaste leerlingen van 12 en 14 jaar die voor één dag de touwtjes in handen kregen op de ilionx locaties Utrecht en Amsterdam.

Tijdens de JINC Baas van Morgen-dag kunnen kinderen die opgroeien in gebieden met sociaaleconomische achterstand op een ludieke manier proeven aan beroepsmatig succes. Ze schuiven aan bij vergaderingen, lunchen met de Baas van Vandaag en voeren onderzoek uit naar een bepaald vraagstuk. Het geeft de leerlingen een flinke injectie zelfvertrouwen, een stoot energie en het biedt een bredere horizon. Ze ondervinden op deze manier dat het bedrijfsleven ook voor hen toegankelijk is. Daarnaast ontdekken ze hoeveel beroepen er bij ‘hun’ bedrijf bestaan en wat ze leuk vinden.

Hoe kunnen we een nog fijnere werkplek creëren?

Vanochtend werden de leerlingen door de Baas van Vandaag opgehaald van school. In Amsterdam werd er eerst genoten van een goed ontbijt en woonden de Bazen de centrale kick-off bij naast de ADAM toren, die nog even werd beklommen. Na een lekkere lunch werd de Baas van Morgen welkom geheten op het kantoor in Amsterdam. Daar ging zij aan de slag met de vraag hoe wij dat kantoor nog aantrekkelijker kunnen maken zodat iedereen zich er thuis voelt. In een eindpresentatie gaf zij haar kijk, vanuit een ‘jonge blik’, op ons kantoor en werkplekken. “Wat een leuke fijne Baas van Morgen, met nu al zoveel zichtbare en ook nog verborgen talenten. De opmerking waarom we nog niet op TikTok zitten nemen we zeker mee én in overweging. Irem, doe nog de komende jaren flink je best op school en kom daarna nog eens langs bij ons. Banen komen voort uit de kracht bij elkaar te ontdekken”, aldus Sjoerd Hobo.

Kan het nog duurzamer?

In Utrecht startte de dag, nadat de Bazen opgehaald waren, met een rondleiding en voorstelrondje op het hoofdkantoor in Utrecht. Yahya en Marouan werd gevraagd om mee te denken over het nog verder elektrificeren van het complete ilionx wagenpark. Welke auto’s zet je dan in een ‘keuzemenu’, waarom deze auto’s en wat zijn de voor- en nadelen? Na de eerste inventarisatiegesprekken met een team vanuit HR, recruitment en de ilionx MVO officer, werd er driftig gegoogeld op zoek naar achterliggende informatie. Uiteraard werden verschillende elektrische modellen bekeken in de ilionx garage. Na een gezellige lunch hebben de Bazen van Morgen een mooie presentatie in elkaar gezet en ons geadviseerd welke auto’s geschikt zijn voor onze medewerkers. Hans Bijlsma licht toe: “Het is zo bijzonder dat je met een halve dag van je tijd misschien wel impact kunt maken op de toekomstige carrière van kinderen. Zeker als die er op grond van hun postcode of afkomst harder voor moeten knokken dan anderen. Ik gun alle bestuurders van Nederland een JINC Baas van Morgen. Dat is niet alleen goed voor de Bazen van Vandaag en Morgen maar ik ben ook wel verrast door de veelheid aan positieve reacties vanuit de organisatie zelf.”

De dag wordt afgesloten met het overhandigen van ‘beloftekaartjes’. Dus zoeken deze leerlingen in de (nabije) toekomst een stageplek, advies of begeleiding bij een baan? Dan hebben ze na deze dag het telefoonnummer van de ‘echte’ baas.

Link gekopieërd