waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

modern digitaal samenwerken

ilionx heeft al vele overheden geholpen met het succesvol inrichten van een moderne werkplek. We staan ook voor jou klaar, zodat je optimaal digitaal kunt samenwerken.

Neem contact op
ilionx

Veilig, effectief en makkelijk digitaal samenwerken.

Digitaal samenwerken wordt voor overheden steeds belangrijker. Niet alleen binnen de grenzen van de overheidsketen, maar ook daarbuiten. Met een goed ingerichte digitale werkplek zijn medewerkers in staat om optimaal samen te werken, zowel intern als extern. ilionx heeft al vele overheden geholpen met het succesvol inrichten van een moderne werkplek. We staan ook voor jou klaar, zodat je optimaal digitaal kunt samenwerken.

Digitale ondersteuning voor effectief samenwerken

Met een eenduidige manier van werken en een slimme informatiestructuur werken medewerkers slimmer en effectiever samen. Je wil dat ze snel de juiste stukken te pakken krijgen, ook als ze thuis of via hun mobiel werken. Je kunt dan ook niet zonder een uniforme indeling, naamgeving en digitale opslag van documenten. Wij helpen je bij het inrichten van een gestructureerde digitale werkomgeving. Hierbij zorgen we voor een hoge mate van interoperabiliteit. Daarnaast passen we tekst analytics toe voor automatische metadatering, anonimiseren en samenvatten. Met deze goede integrale, digitale ondersteuning werken medewerkers effectiever samen én voldoe je makkelijker aan wet- en regelgeving op het gebied van archivering.

Efficiënter en makkelijker digitaal samenwerken

Naast dat we je ondersteunen bij het implementeren van standaardsoftware, bieden we ook passende oplossingen speciaal ontwikkeld voor de overheid. Deze helpen bijvoorbeeld bij het documentenbeheer of zaakgericht werken. Maar optimaal digitaal samenwerken is uiteindelijk meer dan het implementeren van passende software. Om het maximale uit bijvoorbeeld Microsoft Teams te halen, zorgen we ervoor dat je hier op een gestructureerde manier mee kunt werken. Wij bieden handvatten voor het eenduidig opslaan van informatie. Of voor het effectief communiceren via chat, waardoor er een einde komt aan de eindeloze stroom mails. We helpen je dus niet alleen bij het vinden van een passende oplossing, maar ook bij het in gebruik nemen ervan, zodat de oplossing je maximaal ondersteunt. En natuurlijk zorgen we ervoor dat je IT-landschap optimaal is ingericht en dat je altijd zeker bent van het juiste niveau van security.

Digitale werkplek: efficiënt, veilig en gepersonaliseerd

Een werkplek op maat draagt bij aan het werkgeluk van medewerkers. Bovendien verhoog je hiermee de productiviteit. Het inrichten van zo’n digitale werkplek kan echter een lastige en tijdrovende uitdaging zijn. Je wil medewerkers ruimte en vrijheid geven, zodat ze hun werkplek naar eigen behoefte kunnen inrichten. Dit mag echter niet ten koste gaan van de veiligheid. Wij ondersteunen je met een professionele aanpak, zodat zaken op het gebied van wet- en regelgeving, ISO-certificering en veiligheid altijd goed geregeld zijn. Daarnaast staan onze verandermanagers voor je klaar met hun bewezen adoptieaanpak. Zij zorgen dat medewerkers kennismaken met hun nieuwe werkplek, de voordelen voor zichzelf ontdekken én over de nodige kennis en vaardigheden beschikken om er succesvol mee aan de slag te gaan.

Veilig samenwerken met externe partijen

Door de verregaande digitalisering komt het steeds vaker voor dat overheden digitaal samenwerken met externe partijen. Bijvoorbeeld rondom het oplossen van maatschappelijke vraagstukken als de omgevingswet, schuldenproblematiek, ondermijnende criminaliteit en de energietransitie. Je wil natuurlijk niet dat vertrouwelijke gegevens bij onbevoegden terechtkomen. Wij weten als geen ander hoe je veilig én makkelijk informatie deelt met externen, zonder dat derden zomaar toegang krijgen tot alle bestanden. We ondersteunen bij het goed inrichten van governance voor het organiseren van rechten om bestanden op de juiste manier te openen en te bewerken. Zo kun je gerust en veilig samenwerken buiten de afgebakende grenzen van de overheidsketen.

Link gekopieërd