waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

klantgerichte overheid

ilionx kent de uitdagingen en behoeften van lokale en centrale overheden als geen ander. We helpen je graag bij het opzetten van klantgerichte dienstverlening.

Neem contact op
ilionx

Stel de klant centraal en bied moderne en persoonlijke dienstverlening.

Burgers verwachten vandaag de dag van de overheid dezelfde service als die ze als consument ontvangen. Moderne, persoonlijke dienstverlening waarbij de overheid de klant persoonlijk kent. Wil je dit bieden, stel dan de klant centraal. Alleen op die manier stem je processen af op hun behoeften. ilionx kent de uitdagingen en behoeften van lokale en centrale overheden als geen ander. We helpen je graag bij het opzetten van klantgerichte dienstverlening. Of je nu behoefte hebt aan grip op processen om burgers sneller te helpen, verdere automatisering zodat ze terecht kunnen bij één loket of het inrichten van een selfservice-portaal waarmee ze veel zelf kunnen regelen.

De klant centraal

Optimale dienstverlening bieden aan klanten, bedrijven en ketenpartners is voor overheden belangrijk. Dit betekent communiceren met de klant via het kanaal van zijn voorkeur, maar ook snelle service leveren. Waar overheden jarenlang gewend waren om te werken op basis van beleid of wetgeving, staat nu ineens de klantbehoefte centraal. Hiervoor is het aanpassen van processen en systemen nodig, maar ook een andere werkwijze en mindset bij medewerkers. Om hier te komen, maken we de klantreis inzichtelijk. Onze user experience-experts brengen het volledige gedrag in kaart: wie is onze klant en wat wil hij bereiken? Vervolgens maken we persona’s. Zo beschik jij over alle nodige informatie om moderne en persoonlijke dienstverlening te leveren.

De klant in regie met selfservice

Snelheid is allesbepalend voor een goede dienstverlening. Selfservice is dé manier om dit te realiseren. Als klanten zelf informatie kunnen opvragen, betekent dit dat ze niet hoeven te wachten. Bovendien zijn ze op deze manier zelf in regie, iets wat met de dag vanzelfsprekender wordt. Via een persoonlijk klantportaal geef je klanten inzicht in het proces. Ze kunnen bijvoorbeeld de status van een vergunningsaanvraag inzien, maar ook vragen stellen via een chatbot. Veel klantvragen ondervang je op deze manier, waardoor je een efficiëntieslag teweegbrengt en kosten bespaart. En door de processen van het selfservice-portaal te ondersteunen met digital assistance, is er nog minder handmatig werk nodig. Op deze manier ga je klantgericht te werk én geef je je digitale toegankelijkheid een boost. Daarbij hoort ook een drempelvrije website. We kennen de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) en zorgen ervoor dat jouw website hieraan voldoet, zodat deze voor iedereen toegankelijk is.

Grip op processen voor de beste IT-ondersteuning

Natuurlijk moeten je IT-systemen de juiste ondersteuning bieden. Hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres. We helpen je bijvoorbeeld om knelpunten in kaart te brengen, zodat je verbeteringen kunt doorvoeren. Maar we onderzoeken ook waar verdere automatisering mogelijk is, bijvoorbeeld met robotic process automation (RPA), zodat je efficiënter te werk gaat. Het optimaliseren van IT-processen en -systemen doen we volgens de richtlijnen van Common Ground. We zorgen dat je stappen zet richting een open en transparante overheid waarbij je gemakkelijk, veilig en snel gegevens uitwisselt, zowel intern als extern. Dit vraagt om een flexibel en modern IT-systeem, zodat je eenvoudig innovaties doorvoert. We denken graag met je mee over de mogelijkheden en zorgen ervoor dat je beschikt over systemen die jouw behoeften optimaal ondersteunen. En aangezien de ontwikkelingen snel gaan, maken we  je processen meetbaar door middel van data-analyse. Zo krijg je grip op processen en optimaliseer je ze continu, zodat de klant altijd centraal blijft staan.

Link gekopieërd