waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

azure datawarehouse framework

Zet binnen twee dagen een datawarehouse-omgeving op in Azure met behulp van onder andere Azure Synapse Analytics.

online demo aanvragen
X Achtergrond

Een compleet datawarehouse, out-of-the-box.

Zie jij op tegen alle keuzes die je moet maken omtrent de bouw van een nieuw datawarehouse? We helpen je graag vooruit. In ons datawarehouse framework hebben we alle best practices al voor je verzameld. Hierdoor kan je binnen twee dagen een datawarehouse-omgeving geautomatiseerd in Azure uitrollen. Dit is een stuk goedkoper, sneller, leuker én minder foutgevoelig dan wanneer je zelf een datawarehouse bouwt.

Hoe bouw je een veilig datawarehouse?

Veel mensen die een datawarehouse gaan bouwen, beginnen logischerwijs bij deze vraag. Maar als je hiermee bezig bent geweest, weet je dat het geen makkelijke vraag is om te beantwoorden. Er zijn enorm veel variabelen om rekening mee te houden. Hoe houd je bijvoorbeeld historie bij met Azure Synapse Analytics en Azure SQL Database? Of hoe zet je logging en parallel laden op binnen je data pipelines? Ook dien je te weten welke Azure componenten je wanneer inzet. Binnen ons framework is dat al ingeregeld en zijn alle variabelen al getackeld. Dat scheelt jou weer tijd en werk.

Hoe genereer je ETL-processen?

Het ilionx Azure datawarehouse komt met een ingebouwde ETL-generator voor de eerste twee lagen van het datawarehouse. Het bijhouden van historie op brondata en delta load behoren tot de mogelijkheden. Wil je jouw nieuw gegenereerde ETL-processen inplannen (schedulen)? Dat kan! Je kan zelfs afhankelijkheden instellen en parallel laden.

Het ilionx Azure datawarehouse framework is:

 • Goedkoper & sneller

  Het zelf bouwen van een datawarehouse framework kost zo’n 50-70 mandagen. Door ons framework af te nemen, rollen wij binnen twee dagen geautomatiseerd een datawarehouse-omgeving in jouw Azure omgeving uit. Na die twee dagen focussen we ons op de door jou opgestelde KPI’s en data en leveren we de eerste dashboards na vier weken op. Daarnaast leveren we standaard triggers en pipelines mee waarmee we Azure services automatisch op- en af laten schalen zodat je nooit te veel betaalt.

 • Van jou

  Het framework biedt je een vliegende start voor het bouwen van je eigen datawarehouse in Azure. Het datawarehouse is niet van ilionx, maar ligt volledig in jouw beheer. Je hebt ons niet nodig om uitbreidingen of aanpassingen door te voeren. Natuurlijk kunnen wij daar wel mee helpen of het volledige beheer uit handen nemen, mits nodig.

 • Minder foutgevoelig

  Doordat wij dit framework bij meer dan 30 klanten hebben uitgerold, weten we precies waarop gelet moet worden om fouten te voorkomen. Door gebruik te maken van best practices weten we ook wat het beste resultaat geeft. Native Azure componenten, zoals Azure Synapse Analytics, zijn ook vertegenwoordigd in het ilionx Azure datawarehouse framework.

 • Betrouwbaar & Veilig

  Doordat wij proactief het Datawarehouse Framework monitoren op de veiligheid voorkomen wij potentiële veiligheidsincidenten en datamisbruik. Doordat wij proactief te werk gaan, kunnen wij ook direct handelen. Vervolgens koppelen we dit weer terug naar jullie.

 • Leuker

  Leuker? Jazeker, leuker. Doordat je niet verzandt in architectuur, way of working en naamgevingsconventies kan jij je focussen op de data binnen je bedrijf. Jij kan je bezighouden met wat je werk leuk maakt, zoals het ontsluiten van de juiste data en het maken van datavisualisaties.

 • Breed inzetbaar

  Om het maximale uit het Datawarehouse Framework te halen wil je natuurlijk zoveel mogelijk applicaties kunnen ontsluiten. Hier hebben wij inmiddels meerdere standaarden voor ontwikkeld, waaronder eentje voor data uit AFAS. Maar bijvoorbeeld ook voor SQL Server, Oracle en Dynamics365 zijn standaard ontsluitingen ontwikkeld. Ook kan je eenvoudig zelf normen en budgetten toevoegen in het Datawarehouse.

Ontdek de do’s and don’ts bij het bouwen van een datawarehouse in Azure.

Bij het bouwen van een datawarehouse komt veel kijken. Dit merkte ook een van onze klanten, de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) gedurende dit proces. Welke Azure componenten moet je bijvoorbeeld gebruiken? Hoe richt je dit in? En hoe houd je rekening met historie in Azure Data Factory? In onze laatste webinar hebben we deze vragen (en meer) behandeld. Wil je dit webinar terugkijken? Laat dan hiernaast je gegevens achter.

Wil jij tijd en geld besparen op de bouw van een datawarehouse of weet je überhaupt nog niet waar te beginnen?

Plan dan nu een demo in. We nemen je graag mee in ons Azure datawarehouse framework.

Online demo aanvragen
Link gekopieërd