Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Van weerstand tegen verandering naar veranderbereidheid met verandermanagement.

Het succes van een wendbare organisatie wordt sterk bepaald door het verandervermogen. Je wil investeren in digitale middelen om voorop te lopen en prestaties van je organisatie en medewerkers te blijven verbeteren. Maar hoe doe je dit effectief? En hoe zorg je voor een succesvolle verandering? Het antwoord vind je in onze bewezen verandermanagement aanpak waarvan de Prosci-methode de wetenschappelijke basis vormt. Hiermee zorgen we dat IT vóór mensen werkt, in plaats van dat IT mét mensen werkt. Dat is namelijk de basis voor een krachtige veranderstrategie.

Succesvol verandertraject: van weerstand naar veranderbereidheid van medewerkers

De sleutel tot een succesvol verandertraject ligt bij het betrekken van je medewerkers. Hoe we dat aanpakken? Door medewerkers mee te nemen in het ‘waarom’ van de verandering. Op basis van deze inzichten bepalen we realistische doelstellingen die passen bij de veranderstrategie. We halen voor medewerkers de meerwaarde van de technologie in hun dagelijkse werkzaamheden naar boven.  Als ze weten wat het einddoel is en wat de technologische verandering de organisatie én henzelf oplevert, zet je weerstand om in veranderbereidheid.

Change is here to stay, verandering als constante factor binnen organisaties

Ga naar blog

Verandermanagement: van A naar B in een verandertraject

Wanneer realistische doelen zijn bepaald, stellen we samen een routekaart op om van A naar B te komen. Door het definiëren van doelgroepen, het inzetten van ambassadeurs en met de nodige aandacht voor gedragsverandering, bereiden we mensen gefaseerd voor op de verandering en maken we ze enthousiast om de nieuwe technologie te gebruiken. Per doelgroep stellen we een trainingsplan op, zodat medewerkers uiteindelijk met de technologie kunnen werken. De laatste uitdaging? Het vasthouden van de verandering. Hierdoor weet je zeker dat je het beoogde rendement haalt uit je IT-investering.

Verandermanagement en adoptie: de juiste combinatie van business en IT

Het implementeren van nieuwe technologieën vraagt ook om procesverandering. Beter gestroomlijnde processen dragen immers bij aan betere dienstverlening, hogere productiviteit van medewerkers en lagere kosten. ilionx kan je adviseren over hoe je processen kunt transformeren voor optimaal resultaat. Hierbij zorgen we ervoor dat alle medewerkers vertrouwd raken met de Lean-methode. Zo wordt continu verbeteren verweven in het DNA van je organisatie. Het resultaat? Denk aan een snellere doorlooptijd, betere communicatie of de juiste inrichting van systemen.

Met een veranderstrategie van veranderbereidheid naar concrete veranderaanpak

Een duidelijk geformuleerde routekaart betekent niet dat we nieuwe ontwikkelingen uit het oog verliezen. Door de sectorkennis van onze experts én onze partners zoals Microsoft, weten wij wat de laatste ontwikkelingen zijn, wat jouw concurrent doet en op welke gebieden jij voor- of achterloopt. Samen met jou geven we de visie vorm, stippelen we de route uit en zorgen we voor een succesvolle uitvoering van de verandering. Ben jij klaar om met change management van elke technologische verandering een succes te maken?

Link gekopieërd