waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ilionx versterkt digitale beveiliging van EBN met NextGen security operations center

EBN | NextGen security operations center (NextGen SOC) | cyberdreigingen | digitale veiligheid

Utrecht, 16 december 2021Energie Beheer Nederland (EBN) kiest voor een krachtige digitale beveiliging met het NextGen security operations center (SOC) van ilionx. Met zo’n 160 medewerkers draagt EBN bij aan de Nederlandse klimaatambities door de energiewaardeketen mede te verduurzamen. EBN heeft te maken met een doorontwikkeling van het IT-landschap, dat directe gevolgen heeft voor de digitale beveiliging van essentiële bedrijfsdata en gevoelige persoonsgegevens. Met het NextGen SOC helpt ilionx EBN bij het 24/7 monitoren en beschermen van het IT-landschap tegen cyberdreigingen.

Veranderde IT-architectuur vraagt om passende cybersecurity

Cybercriminaliteit ontwikkelt zich elke dag en wordt steeds geavanceerder. Met het NextGen SOC van ilionx beschermt EBN haar IT-architectuur voor de complexe dreigingen die hierdoor ontstaan. Om afwijkingen in het IT-landschap te identificeren, maakt het NextGen SOC van ilionx gebruik van artificial intelligence (AI), machine learning (ML) en gedragsmodellen van gebruikers. Cybersecurity wordt met data science gecombineerd door het security information & event management (SIEM)-platform van Exabeam. De detectie en analyse van een eventuele dreiging en het ingrijpen bij incidenten gaat tot drie keer sneller in vergelijking met andere SOC’s. Het resultaat is een optimale bescherming van EBN’s data tegen kwaadwillenden.

Sander de Waal, coördinator infrastructuur en security bij EBN: “We waren op zoek naar een SOC die past bij onze nieuwe architectuur. Bij de keuze voor ilionx hebben we ons niet alleen laten leiden door de technologie, maar ook door de aansluiting van hun aanpak en dienstverlening op ons eisen- en wensenpakket.”

Martin Hoff, CIO bij EBN: “Het is knap hoe ilionx zich heeft ingeleefd in wie we zijn en hoe we het liefste werken. Ze hebben met Exabeam een mooi product voor SIEM. De aanpak van ilionx past goed bij ons en ze hebben kennis van zaken als het gaat om cybersecurity. Toen we uiteindelijk met elkaar aan tafel zaten, waren er geen verrassingen voor ons. De juiste mensen waren aanwezig en we hadden direct een inhoudelijk gesprek waarin de taken werden verdeeld en acties werden uitgezet. Heel prettig.”

Joep Kremer, managing security consultant bij ilionx: “We garanderen een korte time to market van het SOC, namelijk één maand. Wanneer het SOC eenmaal staat, wordt het IT-landschap van EBN dag en nacht gecontroleerd op cyberdreigingen. Als events afwijken van het normale netwerkverkeer, worden onze securityspecialisten gealarmeerd en gaan ze direct aan de slag om de dreiging te mitigeren. Met het SOC versterkt EBN de digitale beveiliging van het IT-landschap en is de organisatie optimaal beschermd tegen ransomware, datalekken en downtime.”

Link gekopieërd