Digitaal samenwerken

Office 365

Digitaal samenwerken

Office 365: Een complete aanpak voor een compleet product

Met Office 365 heb je een totaalpakket in handen. Het biedt de applicaties die je medewerkers gewend zijn én meer. Waar Teams veelal gebruikt wordt voor chats en onderlinge samenwerking, ondersteunt SharePoint je met langetermijnopslag. Hoe bepaal je welke functionaliteiten je wil gebruiken en waarvoor? En hoe stimuleer je vervolgens digitale samenwerking onder je medewerkers? Als gecertificeerd partner van Microsoft biedt ilionx je graag de helpende hand.

Afbakenen en beveiligen

Zonder structurering verdwaal je gemakkelijk in de talloze mogelijkheden die Office 365 biedt. In onze aanpak besteden we daarom veel aandacht aan inkadering. Er wordt gekeken naar welke tools het verschil maken voor jouw organisatie en op welke manier je deze beschikbaar kan stellen. Zo ligt een groot voordeel van Office 365 in de mogelijkheden om informatie te beveiligen en documenten gecontroleerd te delen met externe én interne partijen. Op deze manier beschikt iedereen altijd over dezelfde up-to-date informatie: of ze nu on-premise of in de cloud werken. Om het weglekken van informatie te voorkomen, geven we ook handvatten mee wat betreft het beheer van Office 365. Zo behoud je na de migratie van je documenten het overzicht en heb je scherp in kaart welke informatie toegankelijk is voor derde partijen.

Adoptie en trainingen

Deze nieuwe manier van samenwerken kan soms een grote stap zijn voor medewerkers. De spelregels rondom het gebruik van Office 365 moeten voor iedereen duidelijk zijn. Adoptie en bewustwording onder medewerkers zijn daarom de belangrijkste aspecten in onze aanpak. Na de inkadering gaan we snel aan de slag met trainingen. We kiezen samen een aantal ambassadeurs en teams waarmee we de pilotfase in gaan. Naast heldere, organisatiebrede communicatie over het belang van Office 365, delen deze ambassadeurs hun positieve ervaringen met collega’s. De trainingen die volgen zijn afgesteld op het niveau van de werknemer. Van praktische ‘knoppentrainingen’ tot huiswerk en ondersteuning op de werkvloer bij dagelijkse werkzaamheden: we begeleiden en blijven betrokken bij de adoptie van Office 365. Ook als de trainingen erop zitten.

Altijd op de hoogte van de laatste vernieuwingen

Je migratie- en adoptietrajecten zitten erop. Klaar, toch? Niet helemaal. Elke dag voert Microsoft wel verbeteringen of vernieuwingen door. We bieden elke maand een overzicht aan met de laatste updates, waarin we je vertellen welke veranderingen voor jou interessant zijn en hoe je hiermee om moet gaan. Door op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, pluk je alle vruchten die dit totaalpakket te bieden heeft.

Ook je digitale samenwerking naar een hoger plan tillen?

Bij ilionx zien we het complete plaatje. We gaan graag met je in gesprek.

Maak een afspraak