waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Zaans Medisch Centrum over van CS-EZIS naar CS-HiX

Op vrijdag 12 januari stapte het Zaans Medisch Centrum succesvol over op HiX van ChipSoft.

Na de realisatie van de nieuwbouw, was dit de laatste stap voor het regionale ziekenhuis om zich voor te bereiden op de zorg van de toekomst.

Ontzorging functioneel applicatiebeheer

Het Zaans Medisch Centrum (ZMC) heeft er voor gekozen om de bestaande werkprocessen zoveel mogelijk te behouden. Omdat er voorheen gewerkt werd met een op maat ingericht zorginformatiesysteem (CS-EZIS), betekende dit een as-is-migratie.

Tijdens de Inrichtingsfase heeft een aantal consultants van ilionx (voorheen ICTZ) het tweedelijnsbeheer voor EZIS overgenomen van de functioneel beheerders van het ZMC. Hierdoor ontstond er voor het team Informatisering van het ziekenhuis ruimte om zich te concentreren op de inrichtingswerkzaamheden en de migratie van HiX, en om deze verschillende fasen zelf uit te voeren. Was er op bepaalde momenten toch advies nodig over de inrichting of migratie, dan waren de ilionx (voorheen ICTZ) consultants nooit ver weg. Na afloop van de livegang en nazorgperiode waarin de consultants van ilionx (voorheen ICTZ) hun kennis en expertise delen met het ZMC, zal het applicatiebeheerteam de omgeving zelf in beheer houden.

Trots

De overgang naar het nieuwe systeem is maandenlang intensief voorbereid. Jan Paul van Otterloo (Projectmanager HiX) vertelt dat de overgang soepel is verlopen. ‘We zijn trots op deze indrukwekkende prestatie van het projectteam, alle medisch specialisten en medewerkers. Er is veel tijd en energie gestoken in de voorbereiding, de inrichting, het testen en scholen van alle gebruikers. Het resultaat is een zorginformatiesysteem dat het ziekenhuis de komende jaren zal ondersteunen bij het verlenen van de zorg van de toekomst in de regio. Door de ondersteuning van de consultants van ilionx (voorheen ICTZ), werd er optimaal ruimte gecreëerd voor de eigen medewerkers om in het migratieproject deel te nemen.’

Over Zaans Medisch Centrum

Het Zaans Medisch Centrum is hét ziekenhuis voor de inwoners van Zaanstad en wijde omgeving. Al 111 jaar mogen zij de patiënten bijstaan met goede medische zorg. Zowel in de mooie momenten van het leven, bijvoorbeeld bij een geboorte, als in moeilijke tijden van ziek zijn. Er is extra aandacht voor bewegingsklachten en oncologische zorg. Er is oog en oor voor interculturele achtergronden en kwetsbare ouderen.

Link gekopieërd