waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Nieuw EPD voor Ziekenhuisgroep Twente

ZGT

ilionx feliciteert Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) met de livegang van HiX 6.3 standaard content. ilionx heeft ZGT vanuit haar brede ervaring bij andere ziekenhuizen met veel plezier mogen ondersteunen op het gebied van projectleiding, functionele inrichting en diverse beheer vraagstukken.

 

Bron: www.zgt.nl

Nieuw elektronisch patiëntendossier voor de Twentse patiënt

Almelo/Hengelo, 12 november – Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) werkt vanaf vandaag met een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD), HiX van softwareleverancier ChipSoft. Vanochtend werd in ZGT Hengelo met alle betrokkenen het officiële startsein gegeven. Op 3 december volgt Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. Met de komst van het nieuwe EPD is het een stuk eenvoudiger om gegevens van patiënten tussen beide ziekenhuizen sneller en beter met elkaar uit te wisselen. Hierdoor wordt de zorg voor de Twentse patiënt verbeterd.

ZGT en MST werkten ruim anderhalf jaar samen aan de komst van het EPD. Een unicum, in Nederland is het de eerste keer dat twee ziekenhuizen gezamenlijk een EPD inrichten. MST en ZGT zijn daarmee de eerste ziekenhuizen die medische beelden (zoals een röntgenfoto) via een EPD snel met elkaar kunnen delen. De keuze van MST en ZGT om samen aan een nieuw EPD te werken, komt mede voort uit de ambitie om de patiënt in de regio Twente de juiste zorg op de juiste plek te bieden.

Bestuurder Wolter Odding van ZGT licht toe: “Veel artsen van de twee Twentse ziekenhuizen werken samen. Bovendien komt het regelmatig voor dat een patiënt voor onderzoek en behandeling in beide ziekenhuizen komt. Nadat patiënten toestemming hebben gegeven, is inzage in dossiers door beide ziekenhuizen mogelijk. Dit komt de behandeling van een patiënt ten goede, omdat zorgverleners overal en op elk moment beschikken over de juiste en actuele gegevens”.

Het vernieuwde EPD zorgt niet alleen voor betere gegevensuitwisseling, het leidt ook tot minder papierwerk voor artsen en andere zorgmedewerkers. Hans den Hollander (lid raad van bestuur MST): “In de oude situatie moesten sommige patiëntgegevens vaak meerdere keren worden vastgelegd. Dat gaat in het nieuwe EPD allemaal veel efficiënter, daardoor is er minder kans op fouten en blijft er meer tijd over voor echt contact met de patiënt.”

Patiënten hebben door het nieuwe EPD meer zicht en controle over hun eigen zorg. Via de online patiëntenportalen van MST en ZGT, die gekoppeld zijn aan het EPD, kunnen ze zelf hun afspraken inzien of wijzigen. Ook kunnen ze digitaal herhaalmedicatie aanvragen.

Link gekopieërd