waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Leuk, lekker en gezond koken met de vernieuwde gratis Kook app

Kook app

Wil je leuk, lekker en gezond koken tijdens de corona-periode, maar vind je dat lastig? Met de Kook app kan echt iedereen leren koken!

Maak kennis met de vernieuwde gratis Kook app voor mensen met een licht verstandelijke beperking, ouderen en iedereen die wel wat extra hulp bij het koken kan gebruiken.

Koken kan best lastig zijn. Zeker voor mensen die niet gewend zijn om zelf te koken en hier een duwtje in de rug bij nodig hebben. Onder deze groep vinden we mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB), met NAH-niet aangeboren hersenletsel, ouderen of juist jongeren die net op zichzelf gaan wonen. Maar ook mensen die moeite hebben met lezen. Kortom een grote groep in onze samenleving. Het resultaat: (ongezonde) kant-en-klaar- en afhaalmaaltijden zoals pizza’s en patat. En in deze corona-tijd, waarbij je vaker alleen bent en je zelfstandig je eigen eten moet verzorgen, wil je juist gezonder eten. Voor iedereen en speciaal voor mensen die deze extra hulp goed kunnen gebruiken, is er de gratis Kook app.

Zelfstandig en gezond koken voor veel mensen lastig

De Kook app is speciaal ontwikkeld voor mensen die wat meer hulp nodig hebben bij het koken van een gezonde, lekkere maaltijd. Het volgen van een regulier kookboek of recept is vaak best lastig: als er bijvoorbeeld staat ‘breng water aan de kook en snijd de wortels’, dan is dit te ingewikkeld. Want óf het water kookt over omdat het niet meer in de gaten gehouden wordt, of de wortels worden niet gesneden. In de Kook app worden eenvoudige instructies met ondersteunende illustraties gegeven: je zorgt er stap voor stap voor dat eerst alle ingrediënten en benodigdheden alvast klaarliggen en geeft dan instructies hoe alles gesneden wordt, voordat het kookproces begint. Daarnaast wordt bij de recepten rekening gehouden met het Nibud budget.

De Kook app: hoe werkt het?

Kook app

De Kook app is opgedeeld in zes stappen die overzicht en structuur bieden. Dat geeft zelfvertrouwen en rust tijdens het koken:

  1. Boodschappenlijstje (afvinklijstje met plaatjes van de producten)
  2. Handen wassen
  3. Klaarzetten (kookgerei en ingrediënten verzamelen en afvinken)
  4. Voorbereiden (afmeten, wegen, snijden van alle benodigde ingrediënten)
  5. Koken (per bereiding door een stappenplan begeleid)
  6. Serveren

De nieuwste versie van de Kook app hebben we nog handiger gemaakt. De instructies worden nu bijvoorbeeld ook voorgelezen en er is een kookwekker ingebouwd. Verder kun je slim filteren en dat maakt zoeken in het groeiende aantal recepten heel eenvoudig. Momenteel vind je al meer dan 20 gezonde recepten in de Kook app. En we gaan in april en mei nog meer gezonde en lekkere recepten toevoegen.

Zelfvertrouwen

Ook bedrijven als Albert Heijn, Unilever en Blokker hebben bij de ontwikkeling van de Kook app geholpen om het kookgerei en de ingrediënten zo eenvoudig mogelijk te tonen. Het makkelijk kunnen vinden en herkennen van de producten maakt van het boodschappen doen een leuke ervaring. Dat, samen met een geslaagde maaltijd, maakt van de nieuwe kok(kin), een trots mens dat vol zelfvertrouwen zijn of haar volgende gezonde, lekkere maaltijd klaarmaakt.

Co-creatie

De Kook app is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Humanitas DMH, Reinaerde, Amerpoort en ilionx. Het doel van de drie instellingen is om mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrisch probleem te helpen en te ‘empoweren’. Hun cliënten hebben de Kook app al uitvoerig getest en zijn inmiddels groot fan.

Help mensen gezond, zelfstandig en gezond te koken

Wij, de makers van de Kook app, vinden dat deze lastige corona-tijd, hèt moment is om iedereen die extra hulp nodig heeft bij zelfstandig en gezond koken, kennis te laten maken met de gratis app. Ken je iemand (je cliënt, je kind, oude buurman, oma, vader, kennis en/of collega) die wel wat extra hulp kan gebruiken? Informeer ze dan! Wellicht kunnen ze ook je hulp gebruiken bij de installatie. Download de Kook app nu en ontvang vanaf 16 april de allernieuwste versie met nieuwe recepten en functies automatisch:

Google Play Store
Apple App Store

Charlotte aan het woord

Erwin aan het woord

Skyler aan het woord

Link gekopieërd