waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ilionx scoort hoog in de IT Xperience Monitor van Giarte

Giarte IT Xperience Monitor 2022

ilionx heeft dit jaar weer meegedaan aan het jaarlijkse IT Xperience onderzoek van Giarte.

Net als vorig jaar, heeft de IT-kennis- en implementatiepartner weer mooie scores behaald en komt ze boven het landelijk gemiddelde uit. De IT Xperience Monitor (ITX), is een jaarlijkse meting van klanttevredenheid over de dienstverlening van toonaangevende en snel opkomende IT-bedrijven in de Nederlandse markt.

Linda van ’t Klooster, Head of Research Giarte: “ilionx mag trots zijn op hun scores in de IT Xperience Monitor van 2022. Op competenties en klantgerichtheid ontvangen zij een hoge waardering van hun klanten. Met name de scores op de indicatoren Bekwaamheid (ilionx beschikt over de juiste kennis en kunde voor de levering van de diensten) en Betrouwbaarheid (ilionx houdt zich aan gemaakte afspraken) springen eruit ten opzichte van de andere indicatoren.”

Beste all-round leverancier

Er zijn 36 IT-bedrijven die hebben deelgenomen aan de ITX-monitor van 2022. Van deze 36 IT-bedrijven zijn er 8 bedrijven die ilionx als peer beschouwt en in alle verschillende rollen, die Giarte heeft gecategoriseerd, diensten kunnen leveren. De verschillende rollen binnen de ITX Monitor zijn: datacenter & infra services, managed services, software services, data intelligence en technology & business transformation.

Kijkend naar de resultaten van deze all-round IT-leveranciers dan is ilionx de partij die het hoogst scoort én altijd boven het marktgemiddelde op alle klantcomponenten. Zo scoort ilionx 82 op competenties en 81 op klantgerichtheid. Waarbij het gemiddelde van de organisaties die alle rollen kunnen vervullen op 74 ligt voor zowel competenties als klantgerichtheid. Daarnaast heeft ilionx het hoogste percentage respondenten dat het IT-bedrijf aanbeveelt (Fan score) namelijk 83% tegenover een gemiddelde score van 67% bij de peers (inclusief ilionx).

Jan Veltman, CEO ilionx: “Ik kijk met trots naar de geweldige resultaten van dit Giarte ITX onderzoek. Wederom hebben onze klanten zich uitgesproken en laten ze duidelijk van zich horen. Wij waarderen hun erkenning en feedback enorm. De resultaten van het onderzoek worden door ons actief gebruikt bij het verder optimaliseren van onze dienstverlening. Uiteraard ben ik ook trots op alle collega’s van ilionx die zich onverminderd blijven inzetten voor onze klanten door eenvoud te brengen in de complexe wereld van IT.”

Lees het hele rapport van Giarte hier

Link gekopieërd