waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ilionx en QNH bundelen krachten

ilionx en QNH bundelen krachten

  • Transactie past in innovate & growth strategie van ilionx
  • ICT-dienstverleners blijven vooralsnog actief onder eigen naam

Utrecht/ Amsterdam, 27 maart 2018 – Branchegenoten ilionx en QNH hebben overeenstemming bereikt over een verregaande samenwerking. De intentie is om op termijn als gezamenlijke entiteit op de ICT-markt te opereren.

De transactie moet in het licht worden gezien van de acquisitie afgelopen jaar van ilionx door investeringsmaatschappij Egeria. Floris Waage, partner bij Egeria: “Al tijdens de acquisitie van ilionx was ons oog gevallen op QNH, waarbij we toen al zagen dat de bedrijven op veel punten complementair zijn. Het is dus logisch dat we als onderdeel van de innovate & growth strategie van ilionx weer bij QNH zijn uitgekomen. We zijn dan ook verheugd dat we met ilionx deze belangrijke stap nu al hebben kunnen zetten.”

Wiebe de Boer, CEO van ilionx: “Er is al langer een sterke en groeiende vraag van vooral grotere bedrijven in Nederland naar ICT-dienstverlening. Ik ben ervan overtuigd dat wij met de kennis, kunde en ervaring die de mensen van QNH hebben nog beter aan deze vraag kunnen voldoen. Ik zie bovendien veel overeenkomsten op het gebied van de bedrijfscultuur, de manier van werken en de focus op kwaliteit. Daarbij zullen we elkaar zeker versterken op het gebied van Microsoft- en Java-technologie en worden we met zo’n 150 gezamenlijke BI-experts een van de grootste spelers van Nederland.

Hen Snackers, CEO van QNH, is ook verheugd over de overeenkomst: “Onze specialisaties vullen elkaar heel goed aan. QNH heeft een belangrijke positie in onder meer telecom, industrie en retail, terwijl ilionx bijvoorbeeld meer gespecialiseerd is in de zorgsector. We zijn beiden sterk in de financiële sector, maar ik zie hier juist kansen om als gecombineerde speler een nog groter marktaandeel te veroveren.” Snackers ziet daarbij grote voordelen voor alle medewerkers: “Ik verwacht dat we dankzij deze stap en de sterke marktpositie van de gecombineerde bedrijven nog mooiere klanten met meer interessante projecten zullen gaan bedienen.” Wiebe de Boer: “Met de toevoeging van de vestigingen van QNH hebben we een sterke landelijke dekking. Dat betekent minder reistijd voor onze mensen en nog betere dienstverlening voor onze klanten.”

Door deze samenwerking ontstaat er een (middel)grote ICT-dienstverlener met ruim 800 medewerkers en meer dan EUR 100 miljoen omzet. De nieuwe combinatie wordt geleid door Wiebe de Boer (CEO), Erwin van den Bosch (CFO), Hen Snackers (COO) en Dolf-Jan Mulder (CTO). Voorlopig zullen ilionx en QNH onder hun eigen naam blijven opereren.

V.l.n.r.: Friso Roscam Abbing (Egeria), Manuel Leussink (Egeria), Hen Snackers (QNH), Floris Waage (Egeria), Wiebe de Boer (ilionx) en Erwin van den Bosch (QNH)

Link gekopieërd