waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ilionx en Noorderpoort bouwen samen MS Azure dataplatform

Om goed in te kunnen spelen op de ontwikkelingen rondom Business Intelligence & Analytics heeft Noorderpoort gekozen om een solide data verwerkingsarchitectuur neer te zetten die inspeelt op de eisen en wensen van de opleider en bovendien klaar is voor de toekomst.

Met het Microsoft Azure dataplatform en daar bovenop Power BI als modelering- en rapportagetool, kan er nu gebruik gemaakt worden van big data, learning analytics, machine learning, mobile BI, self service BI en meer.

Student centraal

Naast het optimaal ondersteunen van de bedrijfsvoering, kan middels het nieuwe platform optimaal worden ingespeeld op de belangrijkste pijler, de student. Het goed kunnen volgen van de studievoortgang staat daarbij centraal. Pro-actief kunnen handelen in plaats van reactief. Bijvoorbeeld een student die stopt met de opleiding,  studenten die te laat opdrachten inleveren of niet inloggen op de leeromgeving. Dat concludeer je nu vaak achteraf.

Op basis van data wordt ook inzichtelijk welke factoren van invloed zijn op de studievoortgang. Wat kan beter op het gebied van klimaat (sensordata), materiaal, roostering en leermiddelen. Daarnaast is het ook interessant om externe bronnen te betrekken en daarmee te voorspellen. Wat is de verwachte instroom, welke studenten hebben een verhoogde kans op uitval, moeten we opleidingen samenvoegen, uitbreiden of afschalen, waarom kiezen studenten voor Noorderpoort en waarom niet, wat is het sentiment rondom de opleider, sluiten we goed aan op de arbeidsmarkt, allemaal vraagstukken waar Noorderpoort mee aan de slag kan op basis van de juiste data, gevormd tot waardevolle informatie. Op deze manier kan Noorderpoort nog beter gedegen onderwijs bieden binnen het MBO!

“Wij zijn trots dat wij als ilionx Noorderpoort kunnen helpen om als opleider voorop te blijven lopen. Met de juiste klik op basis van kennis, ervaring en een goede dosis Noordelijke nuchterheid hebben we er het volste vertrouwen in dat dit een succesvol project gaat worden!”

Jasper Dieters, ilionx

Kennis en informatie

Middels een aanbesteding is de ambitie van Noorderpoort in de markt uitgezet en is de keuze gevallen op ilionx. De visie, ambitie en expertise van ilionx sloten naadloos aan op de wensen van Noorderpoort. ilionx geeft daarnaast gevraagde en ongevraagde adviezen én zet een architectuur neer die door Noorderpoort verder kan worden doorontwikkeld. Deze architectuur, het Microsoft Azure-dataplatform, voorziet in eenduidige, flexibele en beheersbare informatie en in gebruikersgemak bij managers, analisten en beheerders. Kortom, een mooi project waarbij we een belangrijke stap voorwaarts zetten richting kennis en aanzetten tot adequate acties op basis van relevante informatie.

 

 

 

 

 

 

v.l.n.r.: Wubbian Brugge, Frits van Hell, Jasper Dieters, Edwin van der Weit, Ronald Meijer en Ubel Zetstra

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder

Informatie inspireert! Wil je in contact komen met één van onze experts? Neem contact op via onderstaande button.

Ik wil meer weten over dit nieuwsbericht
Link gekopieërd