waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Expertisecentrum Kempenhaeghe tekent voor Healthcare Information Platform (HIP) van ilionx (voorheen ICTZ)

Kempenhaeghe, expertisecentrum voor epileptologie, slaapgeneeskunde en neurocognitie, heeft de handtekening gezet onder de overeenkomst voor het Healthcare Information Platform (HIP) van ilionx (voorheen ICTZ).

Met dit platform is Kempenhaeghe verzekerd van een snel, stabiel en beveiligd CS-HiX. De performancegaranties die ilionx (voorheen ICTZ) hier straks voor zal geven, waren voor hen doorslaggevend.

Na dertig jaar een nieuw ZIS

Het huidige zorginformatiesysteem (ZIS) waar binnen Kempenhaeghe mee gewerkt wordt, heeft na dertig jaar zijn dienst ruimschoots bewezen. ‘We hebben dit systeem zelf ontworpen en doorontwikkeld. Het sluit daarom precies aan bij de dagelijkse praktijk. Dat betekent dat onze ICT-medewerkers, de ontwikkelaars, precies begrijpen hoe die dagelijkse praktijk er uit ziet en op welke vlakken de zorgverleners ICT-ondersteuning nodig hebben. Om die reden zijn we voor onze overstap vooral op zoek gegaan naar alleen technische ondersteuning, begeleiding en ontzorging’, vertelt Rob Santegoeds, Hoofd I&A bij Kempenhaeghe.

(V.l.n.r. Constant Walraven – ilionx (voorheen ICTZ), Rob Santegoeds en Nico Geurts – Kempenhaeghe, Ariën Vestering – ilionx (voorheen ICTZ))

Medio mei volgend jaar maakt Kempenhaeghe de overstap CS-HiX 6.2. Op dat moment wordt ook HIP actief: dit platform omvat alles wat nodig is om het zorginformatiesysteem van leverancier ChipSoft optimaal te laten functioneren en up-to-date te houden. De infrastructuur voor HiX wordt door consultants van ilionx (voorheen ICTZ) ingericht en geplaatst in het ilionx (voorheen ICTZ) datacentrum. Tegen die tijd neemt ilionx (voorheen ICTZ) ook het technisch beheer van HiX voor hun rekening.

Technisch beheer voor rekening ilionx (voorheen ICTZ)

Met dank aan deze ontzorgingsoplossing heeft Kempenhaeghe geen omkijken meer naar de techniek, en kan men zich concentreren op het verder ontwikkelen en optimaliseren van de inrichting van de epilepsie- en slaapdossiers. Desalniettemin geeft Kempenhaeghe niet de volledige controle over het zorginformatiesysteem uit handen: dankzij het IMS behoudt de instelling de regie over het systeem. Rob Santegoeds: ‘Met het HIP hebben wij, ondanks dat wij niet alle technische expertise in huis hebben, toch de garantie op een snel, optimaal beschikbaar en veilig zorginformatiesysteem. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat continuïteit van zorg gewaarborgd is.’

Over Kempenhaeghe

Kempenhaeghe diagnosticeert en behandelt kinderen en volwassenen die (mogelijk) een complexe vorm van epilepsie, ernstige slaapstoornissen en/of neurologische leer- en ontwikkelingsstoornissen hebben. Deze problemen kunnen gepaard gaan met andere aandoeningen en ook tot vragen leiden op het gebied van wonen, werken, leren en relaties.

Een klein percentage van mensen met epilepsie heeft langdurige (soms permanente) zorg en begeleiding nodig. Het gaat dan om mensen met een complexe vorm van epilepsie en bijkomende verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen. Voor hen biedt het Centrum voor Epilepsiewoonzorg van Kempenhaeghe een verscheidenheid aan woon- en dagbestedingsvormen.

Link gekopieërd