waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Elker klaar voor de toekomst met innovatief dataplatform van ilionx

Elker nieuwsbericht

Het Groningse Elker Jeugdhulp & Onderwijs helpt ouders, kinderen, jongeren en scholen in Noord-Nederland bij complexe opgroei-, onderwijs- en opvoedvragen door de inzet van (hoog)specialistische hulp.

De organisatie maakt al langere tijd gebruik van ZorgControl 1.0 van ilionx en is toe aan de volgende stap in business intelligence: ZorgControl 2.0. Met deze versie krijgt Elker aan de hand van management-dashboards, prestatie-indicatoren en rapporten zicht op een aantal belangrijke KPI’s op het gebied van finance, personeel, zorgproductie en -kwaliteit. Hiermee tilt de organisatie datagedreven werken naar een hoger niveau.

Overstijgende blik op zorg

Elker werkt al sinds 2011 samen met ilionx en hanteert het uitgangspunt dat elk kind het recht heeft om positief, veilig en ‘zo thuis mogelijk’ op te groeien. Elker is er voor kinderen van 0 tot 18+ en hun (pleeg)gezinnen met een divers specialistisch behandelaanbod. Om de dienstverlening te verbeteren is een goede gegevensuitwisseling met ketenpartners, ouders en cliënten noodzakelijk, want op die manier kan er jeugdzorg overstijgend gekeken worden naar het hele leven van de cliënt, en niet alleen maar naar de zorg die op dat moment geleverd wordt. ZorgControl 2.0 maakt dit mogelijk. Het BI-platform in de cloud zorgt er namelijk voor dat data AVG-proof en veilig gedeeld kan worden.

Bronnen combineren

Dit overstijgend kijken naar cliënten is de belangrijkste reden om over te stappen op ZorgControl 2.0, maar het past ook in een aantal andere ontwikkelingen. Zo is er een nieuw koppelvlak met het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) nodig en is de informatiebehoefte in de loop der jaren veranderd. Er komen steeds meer zorggerelateerde informatievraagstukken binnen, waar snel een antwoord op moet komen. Dit vraagt om een oplossing die die antwoorden snel kan genereren. ZorgControl combineert diverse bronnen, waaronder het boekhoudsysteem, het personeelssysteem en het roosterpakket. Al met al gebruikt Elker zestig applicaties waarvan een groot deel binnen de komende vijf jaar verbonden moet zijn met ZorgControl 2.0.

Cindy den Buurman, manager Zorgadministratie en ZorgControl bij Elker, zegt hierover: “Ik vind het ontzettend leuk dat ik dit project mag doen. Ik weet wat Power BI kan en hoe goed het aansluit op de strategie van Elker. Het is dan ook ontzettend gaaf dat we dit met ilionx gaan uitrollen. ilionx spreekt dezelfde taal als wij en is net als Elker heel praktisch ingesteld. Daarbij zie ik dat zij zichzelf ook steeds verder ontwikkelen, ook op het gebied van data-analyse. Wij hebben een partner nodig die zelf ook innoveert en dat is ilionx ten voeten uit.”

Hendrik Woudstra, accountmanager bij ilionx, vult aan: “De professionals bij Elker hebben het ontzettend druk, doordat er steeds meer van hen wordt gevraagd. Dan zijn goede stuurinformatie en de juiste inzichten noodzakelijk om het werk optimaal te kunnen doen. Omdat ZorgControl 2.0 gebruikmaakt van Power BI is het een oplossing die eenvoudig in gebruik is en slimmer en efficiënter werken ondersteunt. Tevens biedt het platform mogelijkheden voor verschillende innovaties zoals tekstanalyse en data science. Wij krijgen steeds meer vraagstukken vanuit de zorg, waarbij data en inzicht voordelen opleveren voor de client en de medewerker. Hiervoor is een robuuste basis nodig, die we met ZorgControl 2.0 bieden.”

Link gekopieërd