waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Een droom komt uit voor Curaçao Medical Center

Curaçao Medical Center

Op 15 november 2019 is een langverwachte wens voor de inwoners van Curaçao uitgekomen. Na jaren van voorbereiden, ontwerpen en uitvoeren is het nieuw gebouwde Curaçao Medical Center (CMC) in gebruik genomen.

ilionx (voorheen ICTZ) feliciteert de bewoners van Curaçao, alle betrokkenen bij de realisatie van het nieuwe ziekenhuis en de medewerkers van het CMC met deze enorme mijlpaal. We zijn dankbaar dat ook ilionx (voorheen ICTZ) zijn steentje heeft mogen bijdragen aan de realisatie van het nieuwe ziekenhuis voor de bewoners van Curaçao.

Tijdens het initiële contact in april 2017 werd ilionx (voorheen ICTZ) gevraagd of we in staat waren om het in aanbouw zijnde ziekenhuis te ‘ontzorgen’ op het gebied van hun EPD infrastructuur. In een flink aantal sessies werd deze – op het oog – simpele term uitgewerkt tot een project dat met het gereedkomen van het ziekenhuis zijn projectfase beëindigd en overgaat naar een beheerfase.

Wat is er nu concreet gerealiseerd?

In samenspraak met de Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen, AT Osborne en Elmer Kwidama (ICT manager van toen het St. Elisabeth Hospital en nu ook van het CMC) werd op basis van het door ilionx (voorheen ICTZ) ontwikkelde Healthcare Information Platform (HIP) een infrastructuur uitgewerkt die fysiek op Curaçao staat in de datacenters van Blue Nap en het CMC en die remote vanuit Nederland zal worden gemonitord, beheerd en onderhouden. Dit om het door CMC gekozen ChipSoft HiX beschikbaar te stellen aan de zorgverleners en andere eindgebruikers van het CMC. Eén van de uitdagingen betrof het uitsluiten van ‘single point of failures’ daar het ziekenhuis niet zo maar even bereisd kan worden. Daarnaast moest de uitgewerkte HIP infrastructuur worden geïntegreerd met de generieke infrastructuur die tegelijkertijd werd gebouwd door InField ICT en last but not least de integratie van de randapparatuur en ‘specials’ zodat de eindgebruiker seamless zijn werk kan doen. Kortom een fors ICT project met een geografische afstand waardoor je er niet zo maar heen kon rijden.

HIP infrastuctuur

Achtereenvolgens werd de HIP infrastructuur opgebouwd in Nederland, vervolgens werden de twee racks op shock pallets geplaatst en naar Curaçao vervoerd. Aldaar werden de racks initieel in het Blue NAP datacenter geplaatst daar de MER van het CMC nog niet gereed was. Toen de MER van CMC gereed was is de secundaire node naar het ziekenhuis verplaatst. In de tussentijd heeft de implementatie van HiX onverstoord plaats kunnen vinden en werd de functionele inrichting door ChipSoft en het ziekenhuis onder begeleiding van AusserhoferBos uitgevoerd. Vanuit Nederland werden de verschillende hot fixes die nodig waren uitgevoerd en werd de gehele infrastructuur remote beheerd en gemanaged. Komende weken zullen nog verschillende technische ilionx (voorheen ICTZ)-consultants op het eiland aanwezig zijn om nazorg te leveren en samen met het ICT team van het CMC de afstemming zoeken voor het beheren en managen van de omgeving.

Kortom, een project waar we als ilionx (voorheen ICTZ) enorm trots op zijn en ook dankbaar zijn voor de gelegenheid die ons geboden is. Wij wensen het Curaçao Medical Center heel veel succes en hopen dat de inwoners/patiënten van Curaçao de zorg krijgen die hen toekomt.

Bron foto: www.egm.nl

Link gekopieërd