waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ilionx helpt zorginstellingen de stap naar Zorgportaal Kubernetes te overbruggen

healthcare

De meeste ziekenhuizen en zorginstellingen zijn ervan op de hoogte dat de Zorgportaal infrastructuur van ChipSoft op basis van SharePoint-technologie eindig is. Daar komt op korte termijn bij dat het  support voor SharePoint 2013 begin volgend jaar beëindigd wordt en dat hierdoor grote risico’s ontstaan op de DigiD audits. Op dit moment is het niet mogelijk om alle klanten op tijd te migreren naar het nieuwe Kubernetes platform en daarom schiet ilionx te hulp met een tijdelijk Zorgportaal infrastructuur op basis van SharePoint 2019.

 

Tussenoplossing met het oog op komende DigiD audits

Het overstappen naar een nieuwe infrastructuur voor het Zorgportaal is vanzelfsprekend niet één, twee, drie geregeld. Veel organisaties die nog het oude SharePoint 2013 platform hebben en hiermee geen succesvolle audits dreigen te kunnen doen, komen hierdoor op korte termijn in de problemen. ilionx heeft als infrastructuurpartner een speciaal team samengesteld van technisch consultants en beheerders om met behulp van Sharepoint 2019 een tussenstap te creëren. Zo kunnen deze audits toch plaatsvinden en wordt de weg geplaveid voor een succesvolle overstap naar de toekomstvaste Kubernetes infrastructuur.

 

Overstap naar containertechnologie

Terwijl de huidige infrastructuur van het Zorgportaal op basis van SharePoint draait, wordt bij de nieuwe infrastructuur gebruikgemaakt van containertechnologie. Dit biedt vele voordelen om de software op een betrouwbare manier te laten draaien, maar vraagt wel de nodige specialistische kennis van een dergelijke architectuur, security en beheer. ilionx is al jarenlang de expert op het gebied van ChipSoft Zorgportaal infrastructuren en helpt klanten graag om ook nu weer deze belangrijke stap succesvol te zetten.

 

Erwin Ostendorf, principal technisch consultant bij ilionx, licht toe: “Veel zorgorganisaties zien op dit moment door de bomen het bos niet meer. Ze kunnen geen audits meer doen, moeten versneld migreren met het oog op de DigiD audits en moeten dan ook nog allerlei beslissingen nemen over containertechnologie. Wij nemen deze organisaties graag bij de hand om ze door het bos te begeleiden en samen met hen de stap te zetten naar de nieuwe wereld.”

Link gekopieërd