Cloud - ilionx
Created with Sketch. Group 4 Group 10

Altijd overal bij je data kunnen, efficiënt kunnen samenwerken, een eigen device én een flexibele, gepersonaliseerde werkplek hebben. Dat zijn veel gehoorde basisvoorwaarden van eindgebruikers.

Uiteraard willen organisaties hun medewerkers hierin zoveel mogelijk faciliteren, hoewel het wel aan een aantal belangrijke basisvoorwaarden moet voldoen. Beveiliging van data, leveren van continuïteit, een schaalbare omgeving, doorvoeren van updates zijn hierbij essentieel. Daarnaast dient het ook nog eens een kosteneffectieve oplossing te zijn.

Kortom, een werkplek die aan al deze eisen voldoet, lijkt haast te mooi om waar te zijn. Maar toch: het bestaat! ilionx biedt hiervoor de meest passende Cloud oplossing aan.

Dit houdt in dat gebruikers een eigen device (laptop, tablet, smartphone) ontvangen, die ze voor een groot deel naar eigen smaak kunnen inrichten. Toch wordt het device centraal door ilionx gemanaged. Updates worden automatisch doorgevoerd en bij diefstal is de data niet voor anderen toegankelijk. Het op afstand wissen (whipen) van devices behoort ook tot de beveiligingsmogelijkheden.

Verder kunnen de medewerkers middels samenwerkingsomgevingen, zoals Office 365, perfect met andere collega’s samenwerken. Dit kan zowel vanuit de browser als lokaal vanuit de daarvoor bestemde applicaties (apps). Ook de decentrale applicaties (vaak bedrijfsspecifieke applicaties) kan de gebruiker vanuit het device openen, zonder dat de gebruiker merkt dat ze werkt op een virtuele omgeving vanuit de Cloud.

Om nog maar te zwijgen over de performance, want die is lokaal natuurlijk veel beter dan dat een VDI/Citrix omgeving ooit kan bieden.

Maar hoe zit het dan met beheer?

Om deze inspirerende werkomgeving in stand te houden, is er beheer nodig op zowel het device als de serveromgeving. Met gebruik van moderne technieken is ilionx in staat om het beheer zoveel mogelijk te automatiseren. En wat vandaag nog niet geautomatiseerd kan worden, is morgen wellicht wel mogelijk om te automatiseren.

Daarnaast maakt ilionx gebruik van algoritmes die het mogelijk maken om de IT infrastructuur exact af te stemmen op de op dat moment benodigde wensen en eisen. Daarbij, afhankelijk van uw bedrijfsactiviteiten, zijn uw IT-uitgaven in de avonduren lager dan overdag, waardoor u werkelijk en enkel betaald voor dat waar u gebruik van maakt.

Reference Cases Reference Cases

“Hoewel we nogal specifieke wensen hebben, is het goed om gebruik te maken van standaarden waar mogelijk.”

Fons Ripken

BRO

Lees verder Page 1 Copy 3

Heb je een vraag, wij helpen je graag verder.

Informatie inspireert! Wil je in contact komen met één van onze experts? Wij helpen je graag. Neem contact op via onderstaande button.

Len Span

Maak een afspraakPage 1 Copy 3