waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

bescherm je netwerk tegen dreigingen

Network Detection and Response (NDR) is de meest geavanceerde en proactieve manier om het netwerk te beschermen tegen zowel bekende als onbekende dreigingen.

neem contact op
X Achtergrond

Network Detection and Response (NDR): de meest geavanceerde en proactieve manier om het netwerk te beschermen tegen zowel bekende als onbekende dreigingen.

In een tijdperk waarin cyberaanvallen steeds geavanceerder worden en het bedrijfsleven wordt geconfronteerd met voortdurende bedreigingen, begrijpen we dat beveiliging niet langer een optionele luxe is, maar een absolute noodzaak. Daarom heeft ilionx naast SOC-diensten, waaronder Managed Response, SOC/SIEM en Vulnerability Management dienstverlening, haar veelzijdige Network Detection and Response (NDR) dienstverlening ontwikkeld op basis van Corelight. Hiermee bieden we organisaties de meest geavanceerde en proactieve manier om het netwerk te beschermen tegen zowel bekende als onbekende dreigingen. De combinatie van deze SOC-diensten biedt een bijna volledig zicht op de netwerk-, systeem en gebruikersactiviteiten van een organisatie. Hierdoor kan ons SOC in combinatie met de securityteams van onze klanten snel dreigingen identificeren en mitigeren.

Afwijkend gedrag op netwerkniveau snel opsporen

Met de focus op uitgebreide toepasbaarheid streven we naar een enkele NDR-oplossing die zowel on-premises als in datacenters, cloud-, embedded, air-gapped en containeromgevingen werkt. Corelight maakt dit mogelijk door gebruik te maken van zowel virtuele als hardware sensoren. Ongeacht de netwerksnelheid en het aantal locaties biedt Corelights NDR-oplossing consistente functionaliteit en dekking. De oplossing is uniek in het implementeren van een unieke sessie ID voor elke verkeersstroom, waardoor verschillende logs zeer eenvoudig gecombineerd kunnen worden om een volledig beeld te geven. Door de sterke integratie met Exabeam biedt Corelight diepgaand inzicht in het netwerk via ML, UEBA en signature databases. Dit zorgt voor verbeterde naleving van het beveiligingsbeleid en ondersteuning van audits. Dankzij de naadloze integratie met Exabeam in combinatie met de unieke sessie ID krijgen analisten een volledige tijdlijn van gebruikers en assets, waarbij ilionx in staat is afwijkend gedrag op netwerkniveau snel op te sporen.

Middels de NDR-dienstverlening helpen onze SOC-analisten om inzicht te krijgen binnen de netwerken en nemen ze een adviserende rol aan in het afhandelen van securityincidenten. ilionx heeft jarenlange ervaring met het leveren van NDR-dienstverlening binnen de commerciƫle wereld, en ziet dat de vraag van NDR binnen de operational technology (OT) wereld ook sterk aan het groeien is. Door NDR te combineren met Vulnerability Management is ilionx in staat alle kwetsbaarheden binnen de omgeving inzichtelijk te krijgen en OT optimaal te beschermen.

de voordelen op een rij

  • uitgebreide toepasbaarheid

  • analyses op basis van ML, UEBA en signatures

  • sterke integratie met Exabeam

ilionx wint aanbesteding VNG voor levering van security monitoring, detectie & respons services

Ga naar nieuws
Link gekopieërd