waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

veiligheid en efficiëntie voorop

De cloud kan vele voordelen bieden. Maar welke architectuur past het beste bij jouw organisatie?

neem contact op
X Achtergrond

Klaar voor de toekomst met een goede cloud architectuur.

De cloud kan vele voordelen bieden, zoals het gebruik van standaard functionaliteit op abonnementsbasis, een vaak hogere beschikbaarheid, flexibiliteit zoals het gemakkelijk op- en afschalen en hierdoor ook meer grip op IT-kosten. Er zijn veel keuzemogelijkheden. Welke applicaties zijn geschikt voor de cloud en welke wil of zou je nog on-premise moeten houden? Hoe zorg je dat applicaties en services goed en veilig met elkaar samenwerken? En hoe houd je overzicht bij veranderingen, met name wanneer je gebruikmaakt van verschillende cloud-aanbieders? Een goede inrichting van de architectuur en grip door governance is het antwoord op al deze vragen en ilionx helpt je hier graag bij.

Hybride cloud: veiligheid en efficiëntie voorop

Voor de meeste organisaties met een bestaande IT-omgeving is een hybride cloudarchitectuur het voor de hand liggende model. Bestaande investeringen in on-premise IT gaan hierbij niet verloren, maar worden gecombineerd met cloud services waarbij de voordelen van het gebruik van een externe public cloud toch benut worden. ilionx helpt je niet alleen om succesvol de transitie naar de hybride cloud te maken, maar ook om de onderliggende architectuur optimaal in te richten. Ook wanneer je al verschillende cloudoplossingen gebruikt. Heb je hulp nodig bij het ontwerp, de bouw, het beheer en de monitoring van de hybride cloud-omgeving? Terwijl wij jou hierin ondersteunen, kun jij je richten op de kerncompetenties van jouw organisatie.

Multicloud: the best of cloud-worlds

Binnen een multi-cloudarchitectuur worden services afkomstig van verschillende cloudleveranciers gecombineerd en kies je cloudleveranciers op basis van jouw voorkeuren op het gebied van onder andere functionaliteit, prijs en lokatie. Public cloudaanbieders, zoals Microsoft Azure en Amazon, bieden veel mogelijkheden voor onder andere de hosting van applicaties, servers, storage en analyse. ilionx helpt je te kiezen op basis van kostenvoordelen, performance-eisen en security-eisen. Wij adviseren, beheren en helpen om de mogelijkheden optimaal te benutten. Van daaruit bieden we de technische architectuur en cloudtechnologie die nodig is voor het betrouwbaar en schaalbaar hosten van bedrijfskritische applicaties. Zo zorgen wij dat jouw data veilig opgeslagen is en de applicaties beschikbaar zijn.

Cloud readiness assessment

We hebben de afgelopen jaren al veel bedrijven succesvol begeleid bij de implementatie van zowel hybride als multi-cloudarchitecturen. We beginnen met een cloud readiness assessment waarbij we het hele IT- en applicatielandschap in kaart brengen. Zo krijg je een compleet overzicht van welke IT-middelen waar in het bedrijf worden ingezet. Ook nemen we shadow IT mee in onze analyse. Onze experts adviseren graag welke cloud- en infrastructuurdiensten de beste keuze zijn voor de verschillende softwaretools en IT-processen. Door onze bevlogen specialisten, onze betrokkenheid en diepgaande kennis van sectoren als de zorg, de overheid en het bedrijfsleven, zijn we een sterke partner die je helpt bij het realiseren van een solide cloud architectuur. Wil jij de stap zetten naar een overzichtelijke structuur?

Link gekopieërd