waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Healthcare expert Marc van Aalten

Marc van Aalten

Beter en slimmer maken van de zorg.

Marc van Aalten, healthcare consultant.

Hoe kan ik je helpen? Deze vraag staat bij mij iedere werkdag centraal. Toen ik als fysiotherapeut in een gespecialiseerd ziekenhuis werkte, frustreerde het me al dat applicaties of software mij onvoldoende ondersteunden in het zorgproces. Gevoed door die frustratie en de eindeloze uitdagingen in de wereld van zorg en IT besloot ik om de overstap te maken naar Healthcare consultant. Bij ilionx kan ik in het belang van de zorgverlener een bijdrage leveren aan de digitale zorg van morgen.

Hoe breng jij voor jouw klanten eenvoud in een complexe wereld?

Door het inzetten van effectieve digitale zorg, technologieën en het beschikbaar hebben van data zorgen we ervoor dat de zorgverlener passende hybride zorg kan verlenen. Het digitaliseren van de zorgprocessen is daarbij niet de uitdaging. Het beschikbaar maken van data is het grootste probleem waar we vandaag de dag mee te maken hebben in de zorg. Voor meerdere zorgaanbieders in de regio Twente heb ik daar een impactanalyse voor gemaakt. Wat kan, wat mag, waar moet je beginnen? Welke afspraken ga je maken? Wat is de meerwaarde voor het proces? Hoe zorgen we ervoor dat we de juiste data beschikbaar hebben voor patiënt, mantelzorger of zorgaanbieder? En hoe ga je het technisch realiseren? Op deze manier help ik hen om de juiste keuzes te maken.

Niet alleen het implementeren van nieuwe technologieën fascineert mij, maar ook het verbeteren van processen waardoor medewerkers plezier krijgen in hun werk. Een zorggroep (ziekenhuis en thuiszorgorganisatie) vroeg me om hen in de rol als scrum master te helpen met de stap te maken naar datagedreven werken op een Agile wijze. Dat was voor de organisatie best wennen. Ik heb veel vragen gesteld en geluisterd naar de organisatie. Wat wil je, waar worden jullie gelukkig van, en hoe gaan we dit realiseren? Uiteindelijk is het gelukt om op een Agile wijze de stap te maken naar een datagedreven cultuur en tegelijkertijd het werkplezier te verhogen.

Welke kernwaarde van ilionx spreekt je het meest aan: verhelderen, verbinden of vernieuwen?

Mijn werk bestaat voor een groot deel uit verhelderen, maar ik houd veel van verbinden. Als ik zie dat verschillende organisaties eenzelfde vraag of probleem hebben, leg ik onderling contact, zodat ze informatie kunnen delen. Ziekenhuizen kunnen veel leren van elkaar en ik faciliteer dat graag. Wat vernieuwen betreft, ik ben bezig om bij een ziekenhuis RPA te implementeren, robotic process automation. Daarbij worden repetitieve handelingen zoals registreren of rapporteren door een digitale ‘medewerker’ overgenomen. Die medewerker is onderdeel van de software. Dat soort slimme oplossingen vind ik heel interessant. Ik krijg veel energie van hyperautomation. Hiermee haal je de robot uit de mens. Hadden we hier maar gebruik van gemaakt toen ik nog actief was als zorgverlener. Dan kon er meer van mijn tijd naar de aandacht en goede zorg voor patiënten.

Heb je het naar je zin bij ilionx?

Het leuke aan het werken bij ilionx is dat ik op meerdere vlakken een bijdrage kan leveren aan effectieve digitale zorg, nieuwe technologieën en het beschikbaar maken van data, zodat de zorgverlener passende hybride zorg kan verlenen. Dat is een bron van voldoening en plezier.

Marc van Aalten

“Bij ilionx kan ik in het belang van de zorgverlener een bijdrage leveren aan de digitale zorg van morgen.”

Link gekopieërd