waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ilionx healthcare trotse sponsor Frame Schaatsen

Frame Schaatsen

Nederland is echt een schaatsland. Nu de temperaturen dalen maken we ons massaal klaar om te gaan schaatsen op natuurijs. Maar ook op kunstijsbanen bij schaatsverenigingen worden het hele jaar heel wat rondjes geschaatst. Dat geldt helaas niet voor iedereen. Kinderen met een fysieke beperking zijn eigenlijk nooit in staat om mee te doen en samen te schaatsen met leeftijdsgenootjes. Dit moet en kan anders! Stichting Het Gehandicapte Kind is daarom het project Frame Schaatsen gestart, waar ilionx healthcare één van de trotse sponsors van is.

Wat is Frame Schaatsen?

Frame SchaatseDe stichting heeft een speciaal schaatsframe laten ontwikkelen, zodat ook kinderen met een beperking het ijs op kunnen. Dit sporthulpmiddel lijkt op een runningframe (bekend van Frame Running), maar op de plek van de wielen zitten ijzers. Dankzij het schaatsframe met zitje kunnen de kinderen gemakkelijk zitten. Door af te zetten met hun voeten, waar spikes onder zitten, maken ze vaart. Inge Vos van Het Gehandicapte Kind: “Dankzij het Frame Schaatsen kunnen ook kinderen met een motorische beperking, beperkte energie of minder goede balans schaatsen en het échte schaatsgevoel ervaren zonder te vallen of erg vermoeid te raken. Nu kan elk kind ervaren hoe leuk schaatsen is.”

 

Eerste kennismaking

Op zondag 18 december heeft stichting het Gehandicapte Kind samen met Duosport en ilionx een eerste kennismaking georganiseerd op de schaatsbaan De Westfries in Hoorn. Kinderen tussen de 5 en 12 jaar konden die dag kennismaken met het Frame Schaatsen waarvan in januari de lessen starten. Samen met leeftijdsgenoten gaan ze tijdens de lessen aan de slag met oefeningen en spelvormen om zo elkaar plezier te maken op het ijs. Ook ilionx was bij deze eerste kennismaking aanwezig.

“We leveren graag een bijdrage aan onze samenleving, zowel lokaal als landelijk. Vanuit ilionx ondersteunen we sporters met een fysieke of mentale beperking. Voor locatie Hoorn hebben we ervoor gekozen om de eerste twee schaatsframes te sponsoren. Via ons landelijk netwerk van klanten en leveranciers gaan we ons inzetten om dit aantal frames vele malen te verhogen. We willen een ware fotowand creëren met alle sponsoren die zich hart maken voor het Frame Schaatsen, een ware ‘Wall of Frame’ creëren. Het is leuk om hier al zoveel blije gezichten te zien. Daar doen we het uiteindelijk voor!” aldus Coen Egberink, directeur healthcare en vestigingsdirecteur ilionx Hoorn.

Wil je meer weten over het sponsoren van Frame Schaatsen? Stuur dan een e-mail naar: healthcare@ilionx.com.


Sponsoren Coen Egberink (ilionx healthcare) en Johan Klein (Digilyfe)

Frame Schaatsen

Link gekopieërd