waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

JINC en ilionx: succesvolle partners!

JINC

Sinds juli vorig jaar is ilionx trotse partner van JINC, een non-profit organisatie die zich inzet voor kansengelijkheid onder schoolgaande jongeren.

We zijn blij om een bijdrage te leveren aan de missie van JINC om jongeren tussen 8 en 16 jaar uit wijken met een sociaaleconomische achterstand op weg te helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt. Sinds de zomer steunen we JINC financieel, maar belangrijker nog: gaan onze collega’s op pad om leerlingen te trainen in belangrijke vaardigheden.

Inmiddels zijn we 6 maanden onderweg in onze samenwerking met JINC. In deze korte tijd hebben collega’s van 7 ilionx vestigingen meegedaan met JINC-projecten. Zij hebben meer dan 100 uur besteed aan JINC, verdeeld over 40 JINC-projecten op scholen door het hele land. Collega’s zijn op pad gegaan om leerlingen training te geven over do’s en don’ts met solliciteren, of om spelenderwijs uit te leggen hoe computers werken. Een mooi moment om kennis over te dragen aan de toekomstige generatie, en een verrijkende ervaring voor jezelf.

In deze periode hebben we 3 bliksemstages georganiseerd, waarbij groepjes leerlingen op kantoor langskwamen. Hier mochten ze rondsnuffelen op de werkvloer en leerden we hen over onderwerpen zoals cybersecurity of finance. Na een vol dagdeel op kantoor hadden ze hopelijk nieuwe inspiratie over opleidings- en carrièremogelijkheden.

We kunnen wel concluderen dat ons partnership succesvol is! We hopen dit komend jaar verder uit te bouwen en zo nog meer jongeren te bereiken.

Link gekopieërd