waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ilionx opent vernieuwd Security Operations Center

Security Operations Center

Het NextGen Security Operations Center (SOC) van ilionx in Maastricht is sterk uitgebreid.

Vanwege de toegenomen vraag naar betrouwbare security-oplossingen is het SOC maar liefst verviervoudigd in omvang. Ook is er een war room gereedgemaakt voor wanneer er zware cyberincidenten plaatsvinden bij klanten. Met de uitbreiding van het SOC schaalt ilionx haar security-dienstverlening flink op. Zo blijft het SOC in staat om razendsnel dreigingen te detecteren en vermindert het de impact van security-incidenten drastisch.

Sterke tooling

De securityspecialisten van ilionx maken gebruik van de meest moderne security tooling voor de bescherming van het IT-landschap van klanten. Technologieën zoals artificial intelligence, machine learning en data science worden effectief ingezet om dreigingen te monitoren en cyberincidenten te voorkomen. De oplossingen sluiten out-of-the-box aan op het nieuwe IT-landschap, wat bestaat uit cloudapplicaties zoals Office 365, Azure en Salesforce.

ilionx werkt samen met het Security Information and Event Management-platform (SIEM) van Exabeam om dreigingen te monitoren en te weren. Deze software wordt al drie jaar door Gartner als hoogst gewaardeerd in het SIEM Magic Quadrant. Dankzij de snelle detectie van afwijkend gedrag is het IT-landschap van klanten 24/7 beschermd. En dat zijn er aardig wat: onder andere Sitech, Alliade en EBN maken gebruik van het NextGen SOC.

NextGen bescherming van endpoints

Ook voor de bescherming van laptops, servers en telefoons kiest ilionx voor de nummer één in de markt: SentinelOne. SentinelOne is bij de genormeerde MITRE ATT&CK evaluatie dit jaar wederom als beste getest. Met deze oplossing monitoren de securityspecialisten van ilionx 7×24 uur endpoints van klanten. Waar nodig wordt ingegrepen en advies gegeven over verdere acties. Daarmee kan ilionx een nagenoeg 100% malware- en ransomwarevrije omgeving garanderen.

Marc Maas, Business Unit Manager Cloud & Security bij ilionx: “Net zoals cybercriminelen die zich continu heruitvinden, doen wij er ook alles aan om onze dienstverlening op het hoogste niveau te houden. Ik ben trots dat klanten onze aanpak zó waarderen, dat de uitbreiding van het SOC hoognodig was. Met de fysieke uitbreiding van het SOC in combinatie met de beste tooling op de markt, zijn we goed gewapend tegen de dreigingen van morgen.”

Link gekopieërd