waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
data & AI event

van inzicht naar actie met data & AI

In het hart van de voortdurend evoluerende wereld van data en technologie nemen wij als ilionx – experts in eenvoud – het voortouw in het vormgeven van de toekomst. Data & AI staat centraal in onze dienstverlening, waarbij we bedrijven en organisaties transformeren en besluitvorming op cruciale momenten verbeteren.

Laat je inspireren op dinsdag 4 juni 2024
Tijdens het event vertellen onze klanten over hun ervaringen met data & AI en delen we onze ervaringen op het gebied van AI, analytics, informatiebeveiliging en privacy.

inspiratie opdoen  handvatten krijgen  netwerken  kennis delen

Wat kan je verwachten?
Neem samen met onze toonaangevende klanten een kijkje in de toekomst van data & AI.

  

       

Programma: 

Dinsdag 4 juni 2024 | 09.30 – 17.00 | Liemès, Utrecht (The Wall)

9.30 – 10.00 Inloop
10.00 – 10.40 Plenaire opening

 • Opening door Jan Veltman en Joost Henskens van ilionx
 • Keynote opening door Intergamma
10.40 – 11.00 Break
11.00 – 12.00 Break-out ronde 1 & 2: Keuze uit 8 break-out sessies
12.00 – 13.15 Netwerk en inspiratie lunch
13.15 – 14.30 Break-out ronde 3 & 4: Keuze uit 8 break-out sessies
14.30 – 14.50 Break
14.50 – 15.45 Plenaire afsluiting:

 • Keynote afsluiting door Jarno Duursma – dé AI-spreker van Nederland
 • Wrap up
15.45 – 17.00 Netwerkborrel
Tracks Thema 11.00 – 11.30 11.30 – 12.00 13.30 – 14.00 14.00 – 14.30
 1. dataplatform Almar Overgaauw, ilionx  SVB | Sociale Verzekeringsbank | Ralph de Vries Thijs Dirkmaat en Paul Groot, ilionx Milieu Service Nederland | Oscar Peterson en Marijn Boonstra
2. business value Frank Habers, Inergy SKSG | Atze Hoogma SMT Shipping | Joep Groot Ruud Jilesen, ilionx
3. AI & data science Bas van Oudenaarde en Rik Opdam, ilionx Berend Weijte en Daan Boeter, Inergy Dirk/DekaMarkt | Sirik Scherer Noorderbreedte | Marco Rijkens
4. trust & governance  Engie | Daan van der Pant Ravesh Soemai, ilionx  Jasper Brouwer, ilionx

Mis de keynote afsluiting met Jarno Duursma niet! Aan het einde van het programma klimt dé AI-spreker van Nederland op het podium: Dit is wat je moet weten over kunstmatige intelligentie.

Jarno Duursma is een onafhankelijk technologie- expert, publicist, onderzoeker en spreker op het gebied van digitale technologie. Hij schreef vier boeken, onder andere over kunstmatige intelligentie, creatieve machines, deepfake technologie en blockchain. Jarno is veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, NOS, RTL4 en schrijft opinie-artikelen voor onder andere FD, NRC en Volkskrant. Hij is maker van de ‘listening to the future’ tech-podcast en de ‘Trending in Tech’ nieuwsbrief.

 

Hieronder een beschrijving van de break-out sessies:

dataplatform

 • ilionx | Almar Overgaauw
  Een compleet dataplatform, out-of-the-box
  Zie jij op tegen alle keuzes die je moet maken bij de bouw van een nieuw dataplatform? We helpen je graag vooruit. In ons ilionx Dataplatform hebben we alle best practices al voor je verzameld. Hierdoor kunnen we binnen enkele dagen een dataplatform-omgeving
 • Sociale Verzekeringsbank | Ralph de Vries
  Transformeren naar de toekomst: Implementatie van een innovatief Business Intelligence & Analytics Platform in de Cloud voor de SVB
  Dit project markeert een belangrijke stap in de data-analyse en rapportageprocessen waardoor de SVB efficiënter en meer datagedreven kan sturen. We nemen je graag mee in de resultaten, de belangrijkste fasen van dit project en de uitdagingen die er bij komen kijken.
 • ilionx | Thijs Dirkmaat en Paul Groot 
  Migratie van data uit verouderde systemen naar een modern (data)platform
  In de snel evoluerende wereld van IT is het cruciaal dat organisaties niet alleen vooruitkijken, maar ook hun historische data effectief beheren. De migratie van data uit verouderde systemen naar een modern (data)platform speelt hierbij een essentiële rol. Deze migratie is noodzakelijk om waardevolle historische gegevens te behouden en te integreren met nieuwe technologieën, wat bedrijven in staat stelt om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en een meer holistisch inzicht in hun operations te krijgen. In deze sessie wordt de aanpak van ilionx uitgelegd. Het uiteindelijke doel van de migratie is om een naadloze overgang te creëren waarbij historische data toegankelijk en bruikbaar blijft binnen de nieuwe systemen.
 • Milieu Service Nederland | Oscar Peterson en Marijn Boonstra
  Data en AI: de route naar Zero Waste
  Ontdek tijdens de presentatie een doordacht dataplatform, ontwikkeld door een vooraanstaande afvalinzamelaar, dat zakelijk Nederland effectief ondersteunt bij het realiseren van Zero Waste-doelen. Dit platform biedt praktische tools en inzichten om afvalpreventie, -reductie en -recycling te bevorderen op een pragmatische manier. Leer hoe bedrijven kunnen profiteren van geavanceerde data-analyse en technologische oplossingen om hun afvalbeheer te verbeteren en kosten te verlagen, terwijl ze tegelijkertijd een positieve impact hebben op het milieu. Kom en ontdek hoe dit op maat gemaakte platform een waardevol hulpmiddel kan zijn voor jouw bedrijf op weg naar duurzaamheid.

business value

 • Inergy | Frank Habers
  Via structuur naar een datagedreven cultuur
  Organisaties hebben de ambitie om meer datagedreven te werken. Om dit te bereiken krijgen gebruikers de beschikking over steeds meer rapporten, dashboards en self servicemogelijkheden. Toch kan het gebruik van deze informatieproducten in de praktijk tegenvallen. Frank gaat tijdens de presentatie in op de oorzaken van dit tegenvallende gebruik en biedt tevens handvatten om het gebruik van informatie binnen je eigen organisatie te vergroten. ‘Structuur’ is hierbij het kernwoord.
 • SKSG Kinderopvang | Atze Hoogma
  Hoe krijgt kinderopvang SKSG meer grip op duurzame initiatieven en inzicht in het energieverbruik van verschillende locaties?
  In deze sessie legt Atze Hoogma, manager bedrijfsvoering en directielid SKSG Kinderopvang, uit hoe zij op afstand meer grip houden op de energielasten en hoe managers van de verschillende opvanglocaties hierop kunnen sturen. Hoe zij met verschillende parameters in tijd en periode het dagverbruik op afstand inzichtelijk hebben op locatieniveau. En ook vertelt Atze de volgende stap die SKSG zet om uiteindelijk voor alle locaties te verbruiken wat daadwerkelijk nodig is.
 • SMT Shipping | Joep Groot en Eric Hans van Wingerden Data aan het roer: met business intelligence naar een duurzame scheepvaart navigeren
  De waarde van data is lange tijd in de internationale zeevaart onderschat en vormt een belangrijke steunpilaar in de vermindering van de CO2 uitstoot. Deze presentatie belicht het groeiende belang van business intelligence als instrument voor SMT Shipping om groei en vergroening van haar vloot te combineren.
 • ilionx | Ruud Jilesen
  Hoe krijg ik mijn organisatie datagedreven werken ready
  Vaak ontstaat er in de organisatie de behoefte om data gedreven te werken om betere diensten of producten te leveren, of vernieuwing te stimuleren of processen efficiënter te maken. Hierbij ontstaat vaak al het probleem, hoe organiseren we dat? In deze sessie gaan we in op een aantal vormen van inrichten vanuit bestaande organisaties, welke rol data management erin speelt en hoe je de organisatie vervolgens ook kunt laten starten met data gedreven werken.

AI & data science 

 • ilionx | Bas van Oudenaarde en Rik Opdam
  GenAI/AI: De Impact van AI op het Bedrijfsleven – Waar Staan We Een Jaar Later?
  Het afgelopen jaar was kenmerkend voor snelle ontwikkelingen en significante doorbraken op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Deze technologische vooruitgang heeft implicaties voor het bedrijfsleven, variërend van operationele optimalisaties tot strategische innovaties. In deze sessie verkennen we de belangrijkste lessen die we tot nu toe hebben geleerd, evenals de meest voorkomende use cases van AI binnen verschillende industrieën. We geven een outlook wat we dit jaar mogen verwachten van AI in de uitdagingen en kansen!
 • Inergy | Berend Weijte en Daan Boeter
  Lanceer Advanced Analytics in jouw organisatie
  De toenemende beschikbaarheid van rekenkracht en data science technieken bieden steeds meer kansen om nog meer waarde uit je data(platform) te halen. Het experimentele kenmerk en vaak ‘onbekend terrein’ aspect van Advanced Analytics (AA) maakt het lastig om te bepalen hoe en waarmee te beginnen binnen je organisatie. Deze sessie geeft je handvatten om AA initiatieven te lanceren middels een integrale aanpak: van het identificeren van use cases tot het duurzaam implementeren van oplossingen die bijdragen aan het verbeteren van de organisatie doelstellingen.
 • Dirk en DekaMarkt | Sirik Scherer
  Advanced Analytics in de supermarktwereld

  Supermarkten genereren dagelijks bergen aan data, maar hoe creëer je hiermee waardevolle inzichten? Sirik Scherer vertelt er over in zijn sessie.
 • Noorderbreedte | Marco Rijkens
  Noorderbreedte zet in op een nieuwe data-strategie

  In deze sessie legt Marco Rijkens uit dat in de ICT-strategie en het innovatieplan van Noorderbreedte is opgenomen dat zij veel meer willen en kunnen doen met data dan alleen dashboards, rapportage en informatievragen beantwoorden. Het doen van uitgebreide analyses en het bouwen van AI-modellen zijn ambities die zij op basis van hun data graag verder inhoud geven.

trust & governance

 • Engie | Daan van der Pant
  Data governance toegankelijk maken voor de gehele organisatie (de ‘ data mensen’  doorgronden het al, nu de rest nog…)
  Herken je de volgende situatie? Je bent verantwoordelijk voor het borgen van de data governance processen binnen je organisatie, je hebt alle stappen van DAMA DMBOK netjes gevolgd, Collibra is gevuld, en je hebt een data quality officer aangenomen, maar het concept data governance land nog steeds niet overal in de business. Kom dan naar deze break-out sessie waarin ik je meeneem in de data reis van Engie Energie B2B naar het toegankelijker maken van data governance!
 • Inergy | Selma Albayrak en Michiel Brunt, Inergy
  Privacy in een dataplatform, zo gedaan!
  Een tweegesprek tussen een data manager en een privacy officer over het voldoen aan de AVG bij het gebruiken van data binnen een data platform.
 • ilionx | Ravesh Soemai
  Security Awareness trajecten: meetbaar en stuurbaar
  Bij ilionx hebben we een aanpak ontwikkeld om de Security Awareness binnen je organisatie te verbeteren, qua kennis én gedrag. Het is een traject met meetbare resultaten, zodat we kunnen zien wat echt verandert en waar we eventueel moeten bijsturen om het maximale resultaat te behalen. Ofwel: meten en weten of je organisatie werkelijk veiliger wordt.
 • ilionx | Jasper Brouwer
  Hoe bouw je een veilig dataplatform in de cloud en wat kan er gebeuren als je dat niet doet?
  In deze sessie neemt Jasper je mee in de stappen voor het bouwen van een dataplatform in de cloud vanuit het perspectief van informatiebeveiliging. Jasper belicht aspecten van informatiebeveiliging voor organisaties die al een dataplatform hebben, van plan zijn er een te bouwen, of er een willen inkopen. Met praktische inzichten en voorbeelden biedt hij een waardevolle leidraad voor het waarborgen van een veilig dataplatform in de cloud

Praktische informatie

Het event vindt plaats bij Liemès in Utrecht aan de A2 bij The Wall. We starten om 10.00 uur met het programma (inloop vanaf 9.30 uur), voor die tijd is er gelegenheid om koffie of thee en gedurende de dag zijn er diverse break-out sessies waar we per thema de diepte in gaan. Uiteraard verzorgen we een heerlijke netwerklunch en aan het eind van de dag is er gelegenheid om te netwerken tijdens de borrel.

Adres
Liemès (The Wall)
Proostwetering 11, 3543 AB Utrecht

 
Waarom je het event niet mag missen?

 • Na deze dag ben je geïnspireerd door voorbeelden uit de praktijk en de ervaringen van anderen en kun je (nog) succesvoller aan de slag met data & AI.
 • We bieden de ruimte om vragen te stellen (in een informele setting).
 • De mogelijkheid om te netwerken met vakgenoten.

Kosteloos inschrijven

Verzeker jezelf vandaag van een plek op het ilionx event data & AI en grijp de kans om (nog) succesvoller te zijn met data & AI. Neem gerust een collega mee voor wie dit ook interessant is. We stellen je komst zeer op prijs.

Graag tot de 4e!

Houd de eventpagina in de gaten voor meer updates over het data & AI event. 

 

Partners data & AI event

         

Aanmelden
Link gekopieërd