waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

van woorden naar daden

Data wordt vaak omschreven als het nieuwe goud. Maar wist je dat ruim tachtig procent van alle data uit tekst bestaat?

neem contact op
X Achtergrond

Van woorden naar daden: met text mining maak je het verschil.

Data wordt vaak omschreven als het nieuwe goud. Maar wist je dat ruim tachtig procent van alle data uit tekst bestaat? Het aantal bedrijven dat handig gebruik maakt van deze soort data, ligt echter een flink stuk lager. Zonde, want er valt veel waarde te halen uit teksten. Met onze text mining-oplossing wordt het eenvoudig om documenten te interpreteren en zijn deze sneller én beter vindbaar. Daarnaast wordt informatie overzichtelijk gepresenteerd en is deze techniek breed inzetbaar: van nieuwsorganisaties tot zorginstellingen tot waterschappen. Zo kan een arts een diagnose invullen in zijn systeem, waarna hij soortgelijke gevallen en aanbevolen behandelingen te zien krijgt. De beoogde behandeling kan hier vervolgens op aangepast worden. De text mining-oplossing is specifiek gericht op de Nederlandse taal en kan per organisatie getraind worden. Ook selectie op namen is mogelijk door middel van named entity recognition. Gekoppeld aan je CRM-systeem kan het model bijvoorbeeld gelijk terughalen in welke documenten een bepaalde klant of persoon genoemd wordt.

Samenvatten met machine learning modellen

Geen tijd om hele stukken tekst door te spitten? Naast selectie op onderwerp of naam, kunnen de machine learning modellen van ilionx ook grote hoeveelheden tekst samenvatten. Hoe dit werkt? Het model analyseert een bepaalde tekst en herkent hierin woorden die dicht bij elkaar liggen. Hierdoor worden onderlinge woordverbanden duidelijk. Vervolgens kan het model voorspellen welk woord volgt op een bepaald trefwoord en maakt deze een samenvatting van de tekst. Zo weet je snel welke informatie je in handen hebt. Onze modellen worden getraind voor klantspecifieke situaties en toepassingsgebieden, zoals de juridische dienstverlening en patenten. Dit bespaart niet alleen veel eigen tijd en werk, maar het zorgt er ook voor dat je altijd beschikt over de juiste informatie.

Met onze cloudoplossing koppelen we eenvoudig documentinformatiesystemen aan onze machine learning modellen. We weten dat het databeheer in elk bedrijf anders is. Daarom blijft er altijd maatwerk nodig. Door samen te kijken naar de desbetreffende datasets, bieden we een snelle integratie waarbij er oog is voor specifieke vraagstukken. Op deze manier heb je binnen de kortste keren écht goud in handen!

Haal meer uit beleidsplannen met behulp van Text Analytics

Ga naar blog
Link gekopieërd