waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

business intelligence in ziekenhuizen

Als ziekenhuis wil je graag gefundeerde beslissingen nemen. Beslissingen die worden genomen op basis van accurate en actuele data.

neem contact op
X Achtergrond

Betere beslissingen nemen op accurate en actuele data

Als ziekenhuis wil je graag gefundeerde beslissingen nemen. Beslissingen die worden genomen op basis van accurate en actuele data. Het kost vaak nogal wat tijd om deze data beschikbaar te maken voor het management. Om ziekenhuizen hierbij te ondersteunen, heeft ilionx in samenwerking met ziekenhuizen het Healthcare Data Platform ontwikkeld. Een oplossing die zowel on premise en als vanuit de cloud af te nemen is.

Het Healthcare Data Platform haalt informatie uit verschillende systemen op, zoals het ZIS/EPD (bijv. HiX of Epic), financieel pakket en het personeelsinformatiesysteem. Met behulp van een datawarehouse zijn de benodigde gegevens beschikbaar voor (zorg) managers, zorgprofessionals en anderen in de organisatie.

Het Healthcare Data Platform stelt ziekenhuizen onder andere in staat om:

  • Kortere wachttijden en een meer optimale bezetting van de SEH te realiseren;
  • Toegangstijden te verkorten door analyses te maken op blokkades, duur en soort van afspraken;
  • Aantallen heropnames terug te brengen, het verkorten van ligduur en het optimaliseren van bedbezetting;
  • Te onderhandelen met zorgverzekeraars op basis van waardevolle inzichten in productiecijfers, zorgprofielen en kostprijzen;
  • Met het declaratiebedrag per geneesmiddel te sturen op de hoge kosten van geneesmiddelen;
  • Met de apotheek kosten te besparen en sneller te leveren door optimalisatie van voorraden en assortimenten;
  • Snel en eenvoudig patiëntenpopulaties samen te stellen op basis van bepaalde eigenschappen. Deze populaties kunnen gebruikt worden voor onderzoek en kwaliteitsverbetering;
  • Inzicht in de al geplande electieve zorg per afdeling, per specialisme en beschikbare personele inzet. Inclusief verzuim en bandbreedtes voor spoedzorg;
  • Hoge kosten door inhuur Pnil (personeel niet in loondienst) vermijden door betere analyse op verlof, verzuim, bezetting per afdeling en specialisme.

Met het Healthcare Data Platform heeft jouw organisatie via kubussen, rapportages en dashboards toegang tot het datawarehouse en is alle benodigde informatie op inzichtelijke en overzichtelijke wijze beschikbaar. Het is ook eenvoudig om rapportages en dashboards toe te voegen. Dit kunnen wij doen, maar het BI team van het ziekenhuis kan dit ook zelf doen. Dat is het voordeel van Microsoft Power BI dat wij meestal inzetten.

Dashboard OK

Dashboard

De informatie voor gebruikers wordt beschikbaar gesteld via een webportaal. Met behulp van een autorisatiematrix is vast te stellen welke dashboards en voorgedefinieerde rapporten beschikbaar zijn, passend bij de rol van de gebruiker. Zo heeft elke medewerker in één oogopslag alle informatie die hij/zij nodig heeft. Het Healthcare Data Platform biedt alle informatie die nodig is.

De mogelijkheden van het Healthcare Data Platform worden continu uitgebreid. Dit doen wij samen met onze klanten. De ziekenhuizen geven aan waar behoefte aan is en wij brengen nieuwe technische mogelijkheden in. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat het platform met de tijd mee gaat en aan blijft sluiten bij jouw wensen. Zo laat ilionx jouw ziekenhuis slimmer werken met data.

Nij Smellinghe

Met dataplatform naar slimmere zorg voor ziekenhuis Nij Smellinghe

lees verder
CWZ

Datawarehouse CWZ: vliegende start en in eigen beheer

lees verder
Link gekopieërd